Άμεση πρόσληψη επικουρικού ιατρού στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων κατόπιν παρέμβασης της Βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα-Παλιούρα

Μια ακόμα σημαντική εξέλιξη για τον ν. Τρικάλων και την υγειονομική θωράκιση της περιοχής και ειδικά του παιδιατρικού τομέα συντελέστηκε, κατόπιν παρέμβασης της Βουλευτή της Π.Ε. Τρικάλων και Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία είχε γίνει κοινωνός σχετικού αιτήματος. 

Άμεσα το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την πρόσληψη ενός νέου επικουρικού ιατρού με εξειδίκευση στην παιδιατρική για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. εξασφαλίζοντας καλύτερες και βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας για τα παιδιά του Νομού.

Κατά την επίσκεψή της την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Υγείας και τη συνάντηση της με τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η Βουλευτής τόνισε την επείγουσα ανάγκη για πρόσθετο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, προτεραιοποιώντας την κάλυψη με ιατρικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής με σκοπό την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της τοπικής κοινωνίας. Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου εδώ. 

Ως απάντηση αυτών των συζητήσεων, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού, ειδικότητας παιδιατρικής. Αυτή η στρατηγική προσθήκη έχει ως στόχο να βελτιώσει την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας στους νεαρούς ασθενείς και να υποστηρίξει τη συνεχή προσπάθεια του νοσοκομείου να παρέχει κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες.

“Η πρόσληψη ενός νέου παιδιάτρου σηματοδοτεί μια σημαντική βελτίωση των δυνατοτήτων μας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα. 

“Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για διασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής φροντίδας για κάθε παιδί στα Τρίκαλα. Είμαι ευγνώμων στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και στον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, για την άμεση δράση τους στην κάλυψη αυτής της επείγουσας ανάγκης. Από πλευράς μου δεσμεύομαι να συνεχίσω να υπερασπίζομαι την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στον ν. Τρικάλων. Οι προσπάθειές μου θα διατηρηθούν μέχρις ότου όλες οι δομές υγείας ενισχυθούν επαρκώς και καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες τους, διασφαλίζοντας την ολοκληρωμένη και αδιάλειπτη εξυπηρέτηση του νομού”.

Διαβάστε επίσης