Αμείωτο το ενδιαφέρον της Τρικαλινής Βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα – Παλιούρα για την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων

Επίσκεψη πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα,στην Βουλευτή του Νομού μας, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Μαλλικόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κουκουσούλης, διαβιβάζοντάς της τα αιτήματά της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων.

Η Τρικαλινή Βουλευτής, έχει έμπρακτα αποδείξει κατά το παρελθόν το ενδιαφέρον της για την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων(όπως με την Ίδρυση του τμήματος Μεταγωγών), επισκεπτόμενη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, τον Υφυπουργό υπεύθυνο για την Αντεγκληματική Πολιτικήκ. Οικονόμου (από τον οποίο έλαβε δέσμευση για την αναβάθμιση του Τ.Α Τρικάλων σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Τρικάλων), όπως και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Καραμαλάκη.

Στην συνάντησή της πριν από μερικές ημέρες, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Υ, τόνισαν στην κα. Παπακώστα,μεταξύ των άλλων θεμάτων και ορισμένα υπηρεσιακά ζητήματα, όπωςτην στελέχωση τουνεοϊδρυθέντοςΤμήματος Μεταγωγών, με αύξηση των οργανικών θέσεων, την παροχή σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για μεγαλύτερη ασφάλεια και διευκόλυνση του υπηρεσιακού έργου.Ακόμη, επεσήμαναν πως η τροποποίηση του πειθαρχικού δικαίου κρίνεται απαραίτητη καθώς, θα δώσει λύσεις στις λιμνάζουσες πειθαρχικές υποθέσεις. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε εργασιακά ζητήματα (αναγνώριση επικινδυνότητας της εργασίας του αστυνομικού) καθώς και για μισθολογικά θέματα (αύξηση πλαφόν νυκτερινών, οδοιπορικών και διεύρυνση επιδόματος παραμεθορίου κ.τ.λ.). Τέλος, σχετικά με το κτιριακό ζήτημα, η Βουλευτής υπογράμμισε πως έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την υλοποίησή του και σχετικές μελέτες εκπονούνται ήδη.

Η κα. Παπακώστα διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει άμεσα τα ανωτέρω αιτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς, αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα της υλοποίησής τους, καθώς ορισμένα, εκ των οποίων είναι χρόνια αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Τρικάλων.

Διαβάστε επίσης