Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα: «Άμεση αναβάθμιση του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Τρικάλων»

Τις συναντήσεις της με τους Υπουργούς αλλά και τους αρμόδιους παράγοντες, συνεχίζει η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, επισκεπτόμενη σήμερα, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Καραμαλάκη.

Η Βουλευτής αυτή την φορά, μετέβη στους αρμοδίους, προκειμένου να τονίσει την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Τ.Α Τρικάλων σε Υποδιεύθυνση Τρικάλων, όχι μόνο γιατί ο Νομός Τρικάλων είναι από τους πολυπληθέστερους Νομούς της χώρας, αλλά και για λόγους που θα συμβάλλουν στην καλύτερη αστυνόμευση, πρόληψη και εξιχνίαση των εγκλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η κα. Παπακώστα εξήγησε στον Υφυπουργό κ. Οικονόμου και Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Καραμαλάκη, πως η εν λόγω αναβάθμιση του Τ.Α Τρικάλων, θα οδηγήσει και σε μια σειρά βελτιώσεων που θα προκύψουν. Πρώτον, η δημιουργία Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, θα συνδράμει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της μάστιγας αυτής και επιπρόσθετα θα αναβαθμιστούν οι Ομάδες Δημόσιας & Κρατικής Ασφάλειας, σε αντίστοιχα Τμήματα, τα οποία θα αποτελέσουν ιδιαίτερο παράγοντα στην βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ακόμη, μέσω της Υποδιεύθυνσης προβλέπεται η ίδρυση Τμήματος Αλλοδαπών, κατάλληλο για την διαχείριση θεμάτων που αφορούν την εφαρμογή συγκεκριμένης νομοθεσίας, αποδεσμεύοντας από τον τεράστιο όγκο δουλειάς, το ήδη υπάρχον Γραφείο Παράνομης Μετανάστευσης, που εδρεύει στην Καλαμπάκα.

Επιπλέον, από τη Βουλευτή τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις Φυλακές Τρικάλων και προσετέθη σε αυτά, η πρόταση της Βουλευτή για τη δημιουργία παραρτήματος του νομικού προσώπου «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» και στις Φυλακές του Νομού μας, που θα ασχολείται με την αποκατάσταση και επαγγελματική κατάρτιση των αποφυλακιζομένων.

«Για το σημαντικότατο θέμα της αναβάθμισης του Τ.Α Τρικάλων σε Υποδιεύθυνση, αμφότεροι ο Υφυπουργός και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στην άμεση αξιολόγησή του, προκειμένου να οδεύσουν σε σχετική υλοποίηση. Από μεριάς μου, κατέστη ιδιαίτερα σαφής η αναγκαιότητα της αναβάθμισης, όπως αυτή μου ετέθη και από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και πιο συγκεκριμένα του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων. Εμπιστεύομαι τα αντανακλαστικά και τους χειρισμούς των αρμοδίων, που είμαι σίγουρη πως θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

 Τέλος, η πρότασή μου για τη δημιουργία παραρτήματος της «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» στο Κατάστημα Κράτησης των Τρικάλων, εντάχθηκε στο πλαίσιο και των υπολοίπων ζητημάτων για τις Φυλακές του Νομού μας, για το οποίο όμως έλαβα την απάντηση πως θα υπάρξει μελέτη για τη δυνατότητα υλοποίησής του στα Τρίκαλα Δήλωσε η κα. Παπακώστα.

Διαβάστε επίσης