Η επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων του Ν.Τρικάλων στη συνάντηση Κατερίνας Παπακώστα – Παλιούρα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή

Αδήριτη υποχρέωση των πολιτικών αποτελεί η υπεύθυνη αντιμετώπιση και η άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι τοπικές κοινωνίες. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Βουλευτής του Νομού Τρικάλων κα. Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό κ. Κ. Καραμανλή.

Η Τρικαλινή Βουλευτής έθεσε επί τάπητος στον Υπουργό την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Άρτας, που αφορά στο τμήμα «γέφυρα Αλεξίου – Αρματωλικό», προκειμένου να επιτευχθεί η οδική σύνδεση του Νομού Τρικάλων με τον Νομό Άρτας. Η περάτωση του συγκεκριμένου έργου, αν και αποτελεί ζωτικής σημασίας για τον Νομό Τρικάλων, δυστυχώς παραμένει στάσιμη για πολλά έτη.

Επιπρόσθετα, η κ. Παπακώστα – Παλιούρα,, μετέφερε στον κ. Καραμανλή το δίκαιο αίτημα των πολιτών της περιοχής για την απομάκρυνση του εργοταξίου της εταιρείας ΑΤΤΙ – ΚΑΤ Α.Τ.Ε. από τον κόμβο Παναγιάς. Το εργοτάξιο έχει εγκαταλειφθεί, σε Δημοτική έκταση γης που παραχωρήθηκε στην εν λόγω εταιρεία από τον πρώην Δήμαρχο Μαλακασίου με σύναψη ειδικού ιδιωτικού συμφωνητικού, αθετώντας κάθε συμφωνία με την τότε Δημοτική Αρχή του Δήμου, ως προς την επαναφορά της εν λόγω εκτάσεως στην προτέρα κατάσταση, αν και το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα δίκαια αιτήματα των πολιτών του Νομού Τρικάλων τα οποία ανέπτυξε με λεπτομέρεια η Βουλευτής, αναγνώρισε ότι η υλοποίηση του οδικού άξονα Τρικάλων – Άρτας είναι έργο «πνοής» για την περιοχή και δεσμεύτηκε, παρότι το θέμα δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου, να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, σε συνεργασία με την αρμόδια Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, ώστε να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι προκειμένου να προχωρήσουν οι ενέργειες υλοποίησής του.

Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης την κα. Παπακώστα, πως η αντικατάσταση των εντύπων αδειών οδήγησης που χάθηκαν ή καταστράφηκαν σε περιοχές των Τρικάλων, λόγω του σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021, με εγκύκλιο που υπεγράφη, θα πραγματοποιείται χωρίς καταβολή παραβόλων. Συγκεκριμένα για τον Ν. Τρικάλων αφορά τον Δήμο Φαρκαδόνας: Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας & Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνας.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν, μετά το τέλος της συνάντησης, η Βουλευτής κ. Παπακώστα – Παλιούρα, εμφανώς ικανοποιημένη από την συνάντηση δήλωσε: «Πέρα από κάθε αμφιβολία, η Κυβέρνηση απέδειξε για πολλοστή φορά ότι αφουγκράζεται τον σφυγμό της κοινωνίας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια με ορθολογισμό και προγραμματισμό, ώστε να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις για χρόνια ζητήματα των πολιτών».

Διαβάστε επίσης