Η συνεπιμέλεια και η αλλαγή του Π.Κ. στο επίκεντρο της συνάντησης της Κατερίνας Παπακώστα – Παλιούρα με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα

Σε συνέχεια των υπουργικών της συναντήσεων, την περασμένη εβδομάδα, η Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα, επισκέφθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Αρμόδιο για Ειδικά Νομικά Ζητήματα και Ανθρώπινα Δικαιώματα, κ. Γιώργο Κώτσηρα.

Αρχικά, η κα. Παπακώστα συνεχάρη τον Υφυπουργό για τα νέα του καθήκοντα και εξαιτίας της φιλικής σχέσης που τους συνδέει, συζήτησαν εκτενώς για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου, όπως εκείνη της συνεπιμέλειας, αλλά και για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα με αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα εις βάρος ανηλίκων.

Επιπρόσθετα, η Βουλευτής διαβίβασε στον κ. Κώτσηρα σχετικό Υπόμνημα του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, στο οποίο διατυπώνονται αιτήματα που αφορούν κυρίως οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημική κρίση, γνωρίζοντας πως με την ιδιότητά του ως Δικηγόρος, αφουγκράζεται τις δυσκολίες του κλάδου, που έχουν προκύψει κατά την διάρκεια της πανδημία.

Κλείνοντας, η Βουλευτής δήλωσε: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης σύντομα προχωρά σε μια ουσιώδη αλλαγή στο οικογενειακό δίκαιο, η οποία αναμένεται εδώ και δεκαετίες και αφορά την συνεπιμέλεια των τέκνων. Παράλληλα, προσαρμόζει τον Ποινικό Κώδικα και αυστηροποιεί τις ποινές για τα αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, κατόπιν και εξαγγελίας του Πρωθυπουργού μας, μετά την σωρεία καταγγελιών. Συγχαίρω τους Υπουργούς για το αδιάλειπτο έργο τους και ιδιαίτερα εν μέσω αντίξοων συνθηκών που μας θέτει η πανδημία και είμαι πεπεισμένη πως η κοινωνία θα αγκαλιάσει τις νέες πρωτοβουλίες και τις αλλαγές που θα επέλθουν.

Διαβάστε επίσης