Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα: Ένα ακόμα στοίχημα επετεύχθη. Πειραματικά Σχολεία στον Νομό Τρικάλων

Για πρώτη φορά στον Νομό μας, θα λειτουργήσουν από το προσεχές σχολικό έτος, δύο Πειραματικά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως συνδεδεμένα σχολεία, το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων και το 4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων: (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης).

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφουγκραζόμενη την μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία και τις υπεράριθμες αιτήσεις για τις Πρότυπες και Πειραματικές σχολικές δομές, αναβαθμίζει εμπράκτως για ακόμη μια φορά, την παρεχόμενη Δημόσια Εκπαίδευση. Διευρύνεται περαιτέρω το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων στην χώρα μας, για το σχολικό έτος 2021-2022, όπου θα λειτουργούν συνολικά 112 σχολικές μονάδες ως Πρότυπα ή Πειραματικά σχολεία, δηλαδή προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες μονάδες, 50 νέες.

«Ο θεσμός των Πρότυπων και των Πειραματικών σχολείων, όπως έχω υποστηρίξει και κατά το παρελθόν, θα συντελέσει στον βέλτιστο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και στην διάχυση της ποιοτικής και αναβαθμισμένης εκπαίδευσης στους νέους και στις νέες. Υπενθυμίζεται πως ειδικά στα Πειραματικά σχολεία που θα λειτουργήσουν και στον Νομό μας, οι μαθητές επιλέγονται βάσει κληρώσεως, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Εύχομαι αυτά τα σχολεία να είναι απλώς η αρχή για μια Δημόσια Εκπαίδευση με άλλη προοπτική…με νέα πνοή.» Δήλωσε η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Διαβάστε επίσης