Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα: «Ενεργειακή Αναβάθμιση Βρεφονηπιακού Σταθμού Τρικάλων»

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη, πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, με φόντο την αναβάθμιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Τρικάλων, τα Προγράμματα Απασχόλησης Ανέργων και τοΒελτιωμένοΠρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας.

Αναφορικά με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Τρικάλων, ο κ. Πρωτοψάλτης ενημέρωσε την Βουλευτή για την πρόταση ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισηςπου έχει υποβληθεί και αναμένεται η απόφαση ένταξης, συνολικού κόστους€1.260.000, εκ των οποίων οι €904.000 θα επιδοτηθούν από την Περιφέρειακαιοι υπόλοιπες€356.000 από τον ΟΑΕΔ

Επιπρόσθετα, η Βουλευτής ζήτησε μια διεξοδική ενημέρωση για τα τρέχοντα Προγράμματα Απασχόλησης Ανέργων, όπως και για τα Βελτιωμένα Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, δεδομένων των δυσχερών συγκυριών της πανδημικής κρίσης. Αφενός, στα μεν πρώτα συγκαταλέγονται:

  • Το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για 5.000 ανέργους έως 29 ετών, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους αυτούς να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ανέργων λήγει στις 16 Μαρτίου.
  • Το βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ, στο οποίο για πρώτη φορά προβλέπεται η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκίνησε εχθές 9.03.2021.

Αφετέρου, στα βελτιωμένα προγράμματα επιχειρηματικότητας:

  • Η παράταση του Βελτιωμένου Προγράμματος Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας για 3.000 ανέργους, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, για δικαιούχους που διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα από 01.01.2012 έως 31.10.2020, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων που έκλεισαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Τέλος, η κα. Παπακώστα δήλωσε: «Οι δράσεις του ΟΑΕΔ κινούνται πλέον με γνώμονα την πανδημική κρίση, αλλά και την κοινωνική ευαισθησία. Τα προγράμματα που είναι ενεργά αυτή την στιγμή αποτελούν σημαντική διέξοδο για χιλιάδες ανέργους, αλλά και ευκαιρία ζωής για αρκετές γυναίκες ή ακόμη και για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Διαβάστε επίσης