Ομιλία στην Βουλή των Ελλήνων για το Σ/Ν του Υπ. Εργασίας “Δουλειές Ξανά”, 14.04.2022.

14.04.2022 TV, Ομιλίες

Με μία καταιγιστική ομιλία της στην Βουλή η Βουλευτής του Νόμου μας Κατερίνα Παπακώστα υπερασπίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας το οποίο αφορά την πλήρη αναμόρφωση του ΟΑΕΔ ώστε να συμβαδίζει με τις ανάγκες των καιρών.

Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι μόνο με την ανάπτυξη και την ενεργοποίηση δεξιοτήτων,την αντιστοίχιση των «αναβαθμισμένων» υποψηφίων  και των εργοδοτών και την διασύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας μπορούμε να δούμε κάποια βελτίωση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Κατέρριψε τελείως τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ότι δήθεν το Νομοσχέδιο δεν είχε καμία έγνοια για την κοινωνία επισημαίνοντας ότι το να ξοδεύει το κράτος περισσότερα χρήματα χωρίς σχέδιο δεν είναι πάντα η λύση.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε τα παιδιά των ανέργων να μη μείνουν και αυτά άνεργα (διαγενεακή εργασία), αλλά όσοι θέλουν πραγματικά να βρουν εργασία να βοηθούνται από μια κρατική υπηρεσία η οποία θα είναι πραγματικά στο πλευρό τους και δεν θα μοιράζει απλά επιδόματα αλλά θα τα καθοδηγεί ενεργά στην αναζήτηση κατάλληλης εργασίας.

Διαβάστε επίσης