Πρόταση της Κατερίνας Παπακώστα – Παλιούρα για δημιουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στα Τρίκαλα

Πρόταση Κατερίνας Παπακώστα στην Υφυπουργό Υγείας κα. Ράπτη, για την δημιουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στον Νομό Τρικάλων.

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας και με την Υφυπουργό Υγείας, Αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, κα. Ζωή Ράπτη, πραγματοποίησε, εχθές, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα. Η Βουλευτής διατηρεί ιδιαίτερα φιλικούς δεσμούς με την Υφυπουργό κα. Ράπτη, ενώ κατά την συνάντησή της, την συνεχάρη για την ανάληψη των Υπουργικών της καθηκόντων.

Κατά την εκτενή τους συζήτηση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, αλλά και για ζητήματα ψυχικής υγείας εν μέσω αυτής της ιδιάζουσας κατάστασης, που βιώνουμε τον τελευταίο ένα χρόνο, η Βουλευτής επεσήμανε την αυξανόμενη χρήση των ηλεκτρονικών διαύλων επικοινωνίας, σε συνδυασμό με τον εθισμό των νέων στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (online gaming) και στο διαδίκτυο εν γένει. Ακόμη, τόνισε, πως δυστυχώς οι νέοι μας παρατηρείται ότι εθίζονται σε εξαρτησιογόνες ουσίες, μόλις από την εφηβική τους ηλικία, γεγονός που επιτάσσει την κοινωνία για δραστικά μέτρα για την υποστήριξη και την βοήθεια των νέων.

Επιπλέον, η κα. Παπακώστα πρότεινε στην Υφυπουργό, την προοπτική δημιουργίας Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στον Νομό Τρικάλων, για το οποίο υπήρξε θετική ανταπόκριση από την Υφυπουργό. Καθώς ένα αντίστοιχο τμήμα δεν υπάρχει στον Νομό Τρικάλων, η σύστασή του θα λειτουργήσει ευεργετικά στην υποστήριξη των νέων. Κλείνοντας, η Βουλευτής δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσα επαφές με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες υλοποίησης του ως άνω έργου.

Διαβάστε επίσης