Σειρά επαφών με συλλόγους και φορείς των Τρικάλων είχε η Κατερίνα Παπακώστα

Η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κα. Κατερίνα Παπακώστα ,χθες με αφορμή την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα , είχε σειρά επαφών με Συλλόγους και Φορείς του Νομού μας, προκειμένου στα πλαίσια μιας ουσιαστικής συζήτησης και ενημέρωσης , σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική ζωή του τόπου , να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε Κυβερνητικό επίπεδο, ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματικός ο Κυβερνητικός σχεδιασμός, για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη άρση των συνεπειών στην παραγωγική , εμπορική , επιστημονική και επιχειρηματική ζωή του τόπου.

Αρχικά , ως μέλος η ίδια του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων , επισκέφθηκε τον Πρόεδρο κ. Νίκο Γουγουλάκη , καθώς και τα μέλη του Δ.Σ , προκειμένου να εκφράσει καταρχήν την αμέριστη συμπαράστασή της προς τον πληττόμενο και πολύπαθο , επί σειρά ετών , επιστημονικό κλάδο, αλλά και την προθυμία της να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ανεύρεση και υλοποίηση λύσεων για την στήριξη του ,όπως και για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με το άνοιγμα των δικαστηρίων.

Στη συνέχεια η κα. Παπακώστα μετέβη στο Εργατικό κέντρο Τρικάλων, όπου σε πολύωρη συνάντηση ,που είχε με τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Οικονόμου και τα μέλη του ΔΣ, αναλύθηκαν οι σημαντικές επιπτώσεις της καραντίνας σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας , ενώ άκουσε με προσοχή τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων για την προστασία των θέσεων εργασίας , μέσω κυρίως της τόνωσης της ρευστότητας , αλλά και της παροχής κινήτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , την στήριξη του κατασκευαστικού τομέα , καθώς και του τουριστικού κλάδου ο οποίος αποτελεί βασικό αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος η Βουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστο Μπλουγούρα και το ΔΣ , ώστε να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη αυτού και άκουσε με προσοχή τις προτάσεις τους για την σταδιακή ανάκαμψη του κλάδου, μεταξύ των οποίων είναι η άμεση ανάγκη για αύξησης της ρευστότητας, μέσω του τραπεζικού συστήματος , το ζήτημα της προκαταβολής του φόρου αλλά και ο ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης