«Στήριξη στον πληγέντα αγροκτηνοτροφικό κλάδο». Συνάντηση Κ. Παπακώστα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνεχίζοντας τις στοχευμένες παρεμβάσεις της και τις συναντήσεις σε Κυβερνητικό επίπεδο, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, επισκέφθηκε εχθές το απόγευμα, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η δεινή κατάσταση και το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος του Νομού μας.

Η Βουλευτής και μέσα από τις περιοδείες της αυτό το διάστημα, αφουγκραζόμενη τα μείζονα ζητήματα, που δυσχεραίνουν τους αγρότες-παραγωγούς-κτηνοτρόφους, έκανε σαφές στον Υπουργό, πως το αυξημένο πλέον, κόστος παραγωγής δημιουργεί ασφυκτικό κλοιό για τους παραγωγούς και μείωση της κατανάλωσης. Θεώρησε μάλιστα επιβεβλημένη την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του κλάδου, προκειμένου να συνεχιστεί η ντόπια παραγωγή και να μην υπεισέλθουμε σε αύξηση των εισαγωγών και μεγαλύτερη άνοδο των τιμών.

Επιπλέον, η κα. Παπακώστα ζήτησε από τον Υπουργό να επισκεφθεί σύντομα τον Νομό μας, προκειμένου να συναντηθεί με τους αρμόδιους φορείς και εκπροσώπους του αγροκτηνοτροφικού κόσμου του Νομού , για να αποκτήσει ιδία αντίληψη του αδιεξόδου, που έχει δημιουργηθεί. Επιπλέον, ο Υπουργός ενημέρωσε την Βουλευτή, πως στις αρχές Αυγούστου θα κατατεθεί η προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, και πως άμεσα το Υπουργείο θα προβεί στην στοχευμένη ενίσχυση του κλάδου, εντός του καλοκαιριού, από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Τέλος, όσον αφορά στην πρόσκληση που απηύθυνε η κα. Παπακώστα, ο κος. Γεωργαντάς της υποσχέθηκε πως θα το πράξει, σύντομα, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης