Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας η Βουλευτής της Ν.Δ Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα

Συνάντηση με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελο Μπίνη, πραγματοποίησε η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, σήμερα το πρωί.

Όπως δήλωσε η Βουλευτής, «η Κυβέρνηση προσβλέπει στο ότι η διαφάνεια αποτελεί ουσιαστικό πυλώνα της δημοκρατίας και συνεπώς ενισχύει κατά πολύ το κύρος των δημοσίων οργανισμών, ειδικά όταν διέπει όλα τα στάδια της πειθαρχικής διαδικασίας.

Δυστυχώς, καθυστερήσεις, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός συστήματος καταγραφής και ελέγχου της πορείας των πειθαρχικών αποφάσεων, έχουν κλονίσει την απονομή πειθαρχικής Δικαιοσύνης στο ελληνικό δημόσιο. Έπειτα από την αναλυτική μας συζήτηση με τον Διοικητή της Ε.Α.Δ κ. Μπίνη, ενημερώθηκα πως η Ε.Α.Δ κινείται πλέον, με μεθοδικότητα και ταχύτητα στην εξάλειψη των ανωτέρω κωλυμάτων και ήδη έχει δημιουργήσει πιλοτικά μια πλατφόρμα σύγχρονη και λειτουργική, για την εξασφάλιση της παρακολούθησης της πορείας των πειθαρχικών υποθέσεων, ενώπιον των πειθαρχικών Συμβουλίων, σε κάθε στάδιο εξέλιξής τους. Πλέον, τα τεχνολογικά εργαλεία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αξιοποιούνται για την επίτευξη μιας διαφανούς και με λογοδοσία στον πολίτη, ελληνική δημόσια διοίκηση.»

Διαβάστε επίσης