Στον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα

Συνάντηση Εργασίας πραγματοποίησε,σε χθεσινή της επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, όπου έθεσε σειρά καίριων ζητημάτων, που αφορούν τον Νομό Τρικάλων.

Ως πρωταρχικό θέμα στην συζήτησή τους ήταν η υλοποίηση του οδικού άξονα Τρικάλων – Άρτας,ένα έργο «πνοής» για την περιοχή, για το οποίο πρέπει να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι, προκειμένου να προχωρήσουν, σύντομα οι ενέργειες υλοποίησής του. Ακόμη, μείζονος σημασίας κρίνονται και οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην αποκατάσταση ζημιών και στο λοιπό οδικό δίκτυο.

Επιπλέον, όσον αφορά το κομμάτι των μεταφορών και των συγκοινωνιών, ηΒουλευτής έθεσετο ζήτημα της σιδηροδρομικής Σύνδεσης Καλαμπάκας – Σιάτιστας – Κοζάνης, έργο το οποίο κρίνεται κομβικό για την ανάπτυξη του Νομού μας και το οποίο ήδη έχει θέσει η Βουλευτής στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη.

Στην συνέχεια της συζήτησής τους, η κα. Παπακώστα αναφέρθηκε σε κτηνοτροφικά και αγροτικά θέματα, επικεντρώθηκε όμως, κυρίως στις αποζημιώσεις των δικαιούχων από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού, καθώς και στις ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού και στις αποζημιώσεις λόγω του παγετού και της χαλαζόπτωσης.Τέλος, συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη την εξέλιξη των διαδικασιών, σχετικά με τις σεισμόπληκτες περιοχές, όσον αφορά τις άμεσες ενέργειες, αλλά και το ύψος των προκαταβολών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Κλείνοντας, η Βουλευτής δεσμεύτηκε να συνδράμει στην επίλυση προβλημάτων και εμποδίων, προκειμένου να διευθετηθούν τα παραπάνω ζητήματα.

Διαβάστε επίσης