Στον Δήμαρχο Πύλης K. Μαράβα, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα, πραγματοποίησε σήμερα η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, αναφορικά με τα ζητήματα του Νομού Τρικάλων.

Η Βουλευτής αφού ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τα θέματα, που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας και των ιδιαίτερων συνθηκών, η συζήτησή τους κινήθηκε μεταξύ των κατωτέρω θεμάτων:

Αρχικώς, σχετικά με τα έργα «πνοής» και ανάπτυξης για τον Δήμο Πύλης και τον Νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα για τον Οδικό Άξονα Τρίκαλα – Άρτα, ένα θέμα που αποτελεί προτεραιότητα και για την ίδια την Βουλευτή, καθώς το έχει ήδη θέσει στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα η κα. Παπακώστα: «Η υλοποίηση τέτοιων έργων θα προσδώσει άλλη ώθηση και αναπτυξιακή προοπτική για τον Δήμο και για τον Νομό μας

Εν συνεχεία, για το Φράγμα της Μεσοχώρας, ένα έργο στρατηγικής σημασίας, όπου η ολοκλήρωσή του συνδέεται με την οικονομική και ενεργειακή αναβάθμιση, για τον Νομό και την χώρα μας.

Ακόμη, για το Φράγμα Πύλης καθώς και για έργα που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Πύλης προς ένταξη στα Προγράμματα Φιλόδημος και Αντώνης Τρίτσης, αλλά και για έργα τα οποία δεν εντάσσονται σε κάποιο πρόγραμμα, όπως η κατασκευή της πλατείας Πύλης και η χρηματοδότηση της μελέτης του πετρόχτιστου, διατηρητέου, αρχοντικού «το Κονάκι του Δερβέναγα», το οποίο η Βουλευτής έχει ήδη θέσει στην Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη.

Κλείνοντας, η Βουλευτής συζήτησε εκτενώς, με τον Δήμαρχο κ. Μαράβα, την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, καθώς και για την τροποποίηση των διαδικασιών στελέχωσης των υπηρεσιών αυτών, μέσω κινητικότητας και κοινωφελούς εργασίας.

Η κα. Παπακώστα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες για την ενημέρωση και δεσμεύτηκε για την προώθηση των ανωτέρω θεμάτων του Δήμου και ήδη έχει προγραμματίσει σχετική συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα.

Διαβάστε επίσης