Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα: Τηλεοπτικό σήμα σε 23 επιπλέον χωριά του Ν. Τρικάλων

Η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, είχε θέσει η ίδια, ήδη από τις 17 Ιανουαρίου του 2020, με επίσκεψή της στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, το ζήτημα της ελλιπούς τηλεοπτικής κάλυψης, σε ποσοστό περίπου 30%, των ορεινών περιοχών του Νομού μας και ειδικά του Δήμου Μετεώρων.

Το αίτημα της Βουλευτού δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ο Υπουργός και πλέον 23 χωριά του Νομού Τρικάλων αποκτούν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα.

Συγκεκριμένα για τον Νομό μας, τηλεοπτική κάλυψη θα λάβουν τα κάτωθι χωριά:

Στον Δήμο Μετεώρων:

Βασιλική, Διάβα, Ασπροκκλησιά, Θεόπετρα, Βλαχάβα, Ορθοβούνι, Καλομοίρα, Καλογριανή, Φλαμπουρέσι, Αγιόφυλλο, Αγναντιά, Γάβρος, Κακοπλεύρι, Ξηρόκαμπος, Οξύνεια, Σταγιάδες.

Στον Δήμο Τρικκαίων:

Γοργογύριον, Αρδάνιον, Ρόξα, Περδικορράχη και

Στον Δήμο Φαρκαδόνας:

Οιχαλία, Γριζάνο, Ζάρκος.

Μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές», δίχως γραφειοκρατία και άσκοπες μετακινήσεις, οι πολίτες των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών εξασφαλίζουν, πλέον, την πρόσβασή τους, στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021, να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, καθώς επίσης διατηρείται και η δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω των ΚΕΠ.

Διαβάστε επίσης