Αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγριόχοιρους.

Από τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα σε χωριά του Νομού και συγκεκριμένα στον Δήμο Φαρκαδόνας και στην Δημοτική Ενότητα Γόμφων του Δήμου Πύλης, της μεταφέρθηκε από τους αγρότες – παραγωγούς των περιοχών, το ζήτημα των επιθέσεων από αγριόχοιρους, ιδίως σε καλλιέργειες αραβοσίτου.

Η κα. Παπακώστα κατέθεσε Αναφορά απευθυνόμενη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παραθέτοντας το πρόβλημα στον Υπουργό, επισημαίνοντας αφενός, πως δεν υφίσταται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, για όσες καταστροφές προέρχονται από επιθέσεις αγριόχοιρων και υπογραμμίζοντας αφετέρου, το υψηλό κόστος για την περίφραξη των αγροτεμαχίων, το οποίο χρήζει επιδοτήσεως για να καλυφθεί.

Όπως δήλωσε η Βουλευτής: «Οι επανειλημμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή, είτε από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα της φετινής χρονιάς, είτε από την επέλαση των αγριόχοιρων στις καλλιέργειες, καθιστούν παραπάνω από αναγκαία την αποζημίωση των πληττόμενων αγροτών, οι οποίοι χάνουν εισόδημα από τις κατεστραμμένες καλλιέργειες, αλλά έχουν δαπανήσει και σημαντικό κεφάλαιο σε λιπάσματα και ποτιστικά. Επομένως, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους με λύσεις ουσιαστικές, προκειμένου να στηρίξουμε τον πρωτογενή μας τομέα

Διαβάστε επίσης