Για ζητήματα της Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων μετέβη η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα στον Υπ. Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή

Σε συνέχεια σχετικής επίσκεψης, ήτοι εχθές 24 Οκτωβρίου, στο Πολιτικό της Γραφείο από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικής κ. Βλαχοδήμο, καθώς και από τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Μαργιέλο, η κυβερνητική Βουλευτής κα. Παπακώστα Κατερίνα, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή.

Η Βουλευτής μετέφερε διεξοδικώς στον Υπουργό τα θέματα, τα οποία της διαβιβάστηκαν από τους επικεφαλής της Κοινότητας της Βασιλικής και πιο συγκεκριμένα τόνισε, την αναγκαιότητα εκτέλεσης συνοδών έργων του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, για την περιοχή της Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από αυτοψία, κατά την πορεία εκτέλεσης εργασιών για τον Αυτοκινητόδρομο Ε65, προέκυψε η ανάγκη κατασκευής ενός μεγαλύτερου σε φάρδος δρόμου, παράδρομου της Ε65, τουλάχιστον 8 μέτρων, όπως και η ασφαλτόστρωση αυτού, για την ομαλή διέλευση των αγροτικών και όχι μόνο οχημάτων.

Επιπλέον, έθεσε το ζήτημα της μεταφοράς της καταργούμενης γεώτρησης, στη νέα θέση που έχει επιλεγεί, το ταχύτερο δυνατόν. ‌Ενώ ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα κατασκευής νέας κάτω διάβασης στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των διερχόμενων κυκλοφοριακών φόρτων της περιοχής.

Τέλος, η Βουλευτής επανέφερε στον κ. Καραμανλή το μείζον θέμα και δίκαιο αίτημα των πολιτών της περιοχής Παναγίας – Μαλακασίου, για την απομάκρυνση του εργοταξίου της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Τ.Ε. από τον κόμβο Παναγιάς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και έκλεισε με την δέσμευση του Υπουργού ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξευρεθούν πάραυτα, λύσεις για τα χρόνια ζητήματα των πολιτών.

Διαβάστε επίσης