Διαδοχικές συναντήσεις της Κατερίνας Παπακώστα – Παλιούρα για την ικανοποίηση των αιτημάτων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων

Πιστή στην δέσμευσή της προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, η Τρικαλινή Βουλευτής ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, πραγματοποίησε σήμερα, διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Υφυπουργό υπεύθυνο για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Οικονόμου, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Καραμαλάκη και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα. Νικολάου.

Στις σημερινές της συναντήσεις, η κα. Παπακώστα διαβίβασε τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, αλλά και της ΠΟΑΣΥ. Πρωταρχικώς όμως, επανέφερε, στον Υφυπουργό κ. Οικονόμου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Καραμαλάκη, την επίσπευση της Αναβάθμισης του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Τρικάλων, ζήτημα για το οποίο υπήρξε εξαρχής θετική απόκριση.

Επιπρόσθετα, έθεσε την αναγκαιότητα στελέχωσης του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Μεταγωγών, με αύξηση των οργανικών θέσεων, την παροχή σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για μεγαλύτερη ασφάλεια και διευκόλυνση του υπηρεσιακού έργου, την τροποποίηση του πειθαρχικού δικαίου, που κρίνεται απαραίτητη, καθώς θα δώσει λύσεις στις λιμνάζουσες πειθαρχικές υποθέσεις. Επίσης, η κα. Παπακώστα επεσήμανε τα εργασιακά ζητήματα: αναγνώριση επικινδυνότητας της εργασίας του αστυνομικού και ειδικά εν μέσω πανδημίας, όπως επίσης και τα μισθολογικά θέματα: αύξηση πλαφόν νυκτερινών, οδοιπορικών και διεύρυνση επιδόματος παραμεθορίου κ.τ.λ.

Τέλος, στην συζήτησή της με την Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής κα. Νικολάου, κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούν το Κατάστημα Κράτησης Τρίκαλων, για τα οποία η Βουλευτής και ως μέλος της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, είχε ενημερωθεί σε επίσκεψή της στις Φυλακές.

Από την πλευρά του Υπουργείου, αλλά και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, υπήρξε δέσμευση για την περεταίρω εξέταση όλων των τιθέμενων ζητημάτων, τα οποία όπως τονίστηκε αποτελούν χρόνια και βασικά αιτήματα.

Διαβάστε επίσης