Κατερίνα Παπακώστα από ΚΥ Πύλης: «Οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στο προσωπικό των ΚΥ, που δίνουν καθημερινά μάχη με τον κορονοϊό»

Τις αυξημένες ανάγκες και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας τους τελευταίους μήνες, λόγω της πανδημίας, επεσήμανε το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης και η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Πύλης στην κα. Παπακώστα.

Η Βουλευτής αντιλαμβανόμενη τον όγκο των ασθενών που θα προσέρχονται προς εξέταση στο Κέντρο Υγείας, αλλά και δεδομένων των ελλείψεων που υφίστανται, επισκέφθηκε το ΚΥ Πύλης, προκειμένου να συζητήσει εκτενέστερα τις ελλείψεις αυτές, αλλά και τις ανάγκες του προσωπικού.

Ο Διευθυντής του ΚΥ, κ. Μιχάλης Βενιζέλος ξενάγησε την Βουλευτή στους χώρους του Κέντρου Υγείας και εν συνεχεία, την ενημέρωσε για τις ιδιαίτερες ανάγκες που υφίστανται, όπως η στελέχωση του ιατρικού προσωπικού με δύο επιπλέον ειδικούς Ιατρούς, αλλά και η παροχή αντιδραστηρίων για την εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες δεν πραγματοποιούνται, καθόλου, μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα, της επισημάνθηκε, όχι μόνο από τη Διεύθυνση, αλλά και από όλο το προσωπικό του ΚΥ, η ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, καθώς η θέρμανση γίνεται έως τώρα, αποκλειστικά με την χρήση ρεύματος και η ταυτόχρονη απουσία μονώσεων δεν βοηθά ώστε να παραμείνει ζεστό το κτίριο.

«Κατόπιν της συζητήσεως μου με τον Διευθυντή κ. Βενιζέλο, τον Γενικό Ιατρό του ΚΥ Πύλης, κ. Κουτσονάσιο, αλλά και με όλους τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό, αντιλαμβάνομαι το απαιτητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, σε συνδυασμό με χρόνιες ελλείψεις στα ΚΥ.

Όλο το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, εδώ και εννέα μήνες, προσπαθώντας να δημιουργήσει ανάχωμα στη θνησιμότητα που προκαλεί ο κορωνοϊός, έχοντας παράλληλα, να αντιμετωπίσει και διαφορετικά περιστατικά.

Δεσμεύομαι, προσωπικά, να μεταφέρω πάραυτα στο αρμόδιο Υπουργείο, όλες τις ανάγκες και τις ελλείψεις που μου αναφέρθηκαν σήμερα, σχετικά με το ΚΥ Πύλης, με την ειλικρινή πεποίθηση μου, πως η Κυβέρνηση, άμεσα, θα πράξει τα δέοντα για να τις καλύψει.»

Καταλήγοντας η Βουλευτής τόνισε την προσωπική ευθύνη όλων μας, ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, λέγοντας πως:

«Το λιγότερο που μπορούμε και οφείλουμε να πράξουμε, ως κοινωνία, είναι να σταθούμε με τον δικό μας τρόπο αρωγοί σε αυτή σας την προσπάθεια και τον καθημερινό αγώνα, με την ευλαβική τήρηση των μέτρων ασφάλειας της δημόσιας υγείας.»

Διαβάστε επίσης