Κατερίνα Παπακώστα: Δικαίωση για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, με ενισχύσεις ύψους 20 εκ. ευρώ

«Δικαίωση για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, με ενισχύσεις ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ» δήλωσε η Βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.

Με την οικονομική ύφεση που υπέστη η οικονομία μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κλάδος του τουρισμού και εν προκειμένω, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων, είχαν μια κατακόρυφη πτώση στα δρομολόγια και κατά συνέπεια στον τζίρο τους. Ιδιαίτερα στο Νομό Τρικάλων, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας, δεν εδρεύουν εργοστάσια ή άλλες επιχειρήσεις που θα προσφέρανε σταθερό μεταφορικό έργο στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται το αντικείμενο της δουλειάς τους, στις τουριστικές εκδρομές αποκλειστικά.

Η κα. Παπακώστα μέσα στο προηγούμενο διάστημα, κατόπιν επικοινωνίας με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, κατέθεσε δύο αναφορές στα αρμόδια Υπουργεία, για οικονομικές ενισχύσεις αλλά και για φοροελαφρύνσεις του κλάδου, λόγω των μειωμένων εσόδων τους, που άγγιζαν ποσοστά άνω των 50%.

«Παρόλο που η χώρα μας συνεχίζει να διανύει μια αρκετά δυσχερή, οικονομικά και κοινωνικά, συγκυρία, η μέριμνα για τις ανάγκες και τις δυσκολίες που ανέκυψαν μέσα από την πανδημία, δεν παύει να είναι πρωταρχικός μας στόχος. Το προηγούμενο διάστημα, κατέθεσα τα υπομνήματα του συλλόγου των Τουριστικών Λεωφορείων Τρικάλων, συνοδευόμενα από Αναφορές μου προς τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να συμπεριληφθεί ο κλάδος στα πρόσθετα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε, πριν από μερικές ημέρες στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία προβλέπει πακέτο 20 εκατομμυρίων, το οποίο θα προορίζεται στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων. Μια ενίσχυση, που κατά μέσο όρο, θα επιδοτεί με 3.600 ευρώ κάθε λεωφορείο, καθώς επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και μήνα. Εκτός των άλλων, με την εν λόγω στήριξη πολλές επιχειρήσεις θα γλιτώσουν το «λουκέτο», που μπορεί να ήταν μονόδρομος, αν δεν υπήρχαν οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις.

Συνεπώς, όπως και ο ίδιος ο κλάδος δηλώνει, επήλθε ικανοποίηση με την παρούσα απόφαση, για να καταφέρουν να επιβιώσουν και να ανακάμψουν οι επιχειρήσεις, που είδαν ελάχιστα εισοδήματα τη φετινή χρονιά. Σε πρωτόγνωρες συνθήκες, παγκοσμίως, η Κυβέρνηση δεν κλείνει τα μάτια σε κανένα πρόβλημα, μεθοδευμένα, διαθέτει τους πόρους της για να ενισχύσει κάθε πληττόμενο κλάδο, δίπλα στους πολίτες, στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.» Έκλεισε με δήλωσή της η Βουλευτής.

Διαβάστε επίσης