Κατερίνα Παπακώστα: Το ατιμωτικό ποινικό αδίκημα της συκοφαντίας δεν πρέπει να διαπράττεται μέσα στη Βουλή των Ελλήνων

Στην τοποθέτησή μου στην ολομέλεια της Βουλής για την κατατεθείσα πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 26 Ιανουαρίου 2023, ανέφερα μεταξύ άλλων:

Αν η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, των ευτελών και των δολίων, αυτό το ταπεινό, ευτελές, άθλιο και ατιμωτικό ποινικό αδίκημα δεν πρέπει να διαπράττεται μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

Με την κατατεθείσα πρόταση δυσπιστίας σας κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ζητάτε από τον Πρωθυπουργό της χώρας και την παρούσα Κυβέρνηση να παραιτηθούν, στη βάση της διενέργειας νόμιμων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Εσείς γιατί δεν παραιτηθήκατε όταν επί ημερών σας:

  • Κάνατε περί τις 75000 επισυνδέσεις και μάλιστα με πρωτοφανή αύξηση ρεκόρ, ήτοι της τάξης του 45%.
  • Αποκαλύφθηκαν απόρρητα έγγραφα ελεγκτικών αρχών, από τα οποία προσδιορίζονταν μεγάλες παρατυπίες της ΕΥΠ και εν μέρει της ΕΛΑΣ, στα συστήματα υποκλοπών των πολιτών.
  • Υπήρχε σωρεία κενών ασφαλείας στο κρίσιμο σύστημα των υποκλοπών της ΕΥΠ.

Τολμάτε να ισχυρίζεστε εσείς, ότι υπερβήκαμε εμείς τα όρια που θέτουν η συνταγματική τάξη, το κράτος δικαίου και η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, όταν επί των ημερών σας:

  • Δεν φροντίσατε να αντιμετωπίσετε τις όποιες δυσλειτουργίες και κενά, που διαπιστώθηκαν.
  • Νομοθετήσατε την μείωση των Εισαγγελικών Λειτουργών της ΕΥΠ από δύο σε έναν.
  • Ένα μήνα πριν την διενέργεια των εκλογών του 2019 μετατρέψετε τα αδικήματα, όπως αυτά της απιστίας, της δωροδοκίας, της δωροληψίας και των υποκλοπών από κακούργημα σε πλημμέλημα.
  • Παρακολουθούσατε κορυφαία στελέχη σας μεταξύ των οποίων και κορυφαίους Υπουργούς σας, όπως τον κ. Καμμένο , συγκυβερνήτη σας και Υπουργό Άμυνας, τον κ. Κοτζιά Υπουργό Εξωτερικών και τον κ. Πιτσιόρλα και δεν μας είπατε ποτέ μέχρι και σήμερα, γιατί τους παρακολουθούσατε.

Για να τελειώνουμε κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ με την ατέρμονη και ανερμάτιστη υποκρισία σας και τη συκοφαντική σε πλείστες περιπτώσεις στάση σας απέναντι στα πράγματα, σας υπενθυμίζω:

  • Σήμερα δύο κορυφαίοι πρώην Υπουργοί σας είναι υπόδικοι στο Ειδικό Δικαστήριο για την καταστρατήγηση των θεσμών της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας του Τύπου και της παράβασης καθήκοντος.
  • Πριν μερικές ημέρες συνελήφθη για απάτες ο κουκουλοφόρος που χρησιμοποιήσατε ως ήρωα, για να στήσετε την σκευωρία της NOVARTIS.
  • Αποκαλύφθηκε από ένορκες καταθέσεις μαρτύρων στο Ειδικό Δικαστήριο, ότι σακούλες με μαύρα χρήματα πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στηρίξατε την πλεκτάνη στον Έβρο και διασύρατε, χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό, την χώρα διεθνώς.

Η κανονικότητα δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να είναι ευκαιρία για την Αριστερά, βασικός στόχος της οποίας είναι να δημιουργήσει συνθήκες μη κανονικότητας, ήτοι αστάθειας και αποσταθεροποίησης του Κράτους, προκειμένου να επανέλθει δια της πλαγίας οδού στην εξουσία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την πρώτη απάντηση θα τη λάβετε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ κατά την ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας, τη δεύτερη και οριστική όμως απάντηση θα τη λάβετε από τον Ελληνικό Λαό, στις επερχόμενες εκλογές.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία μου:

 

Διαβάστε επίσης