Κεντρική εισηγήτρια ορίστηκε η Κατερίνα Παπακώστα στο καίριας σημασίας νομοσχέδιο, για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Με τον θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Εισηγήτριας, θα συμμετάσχει από την ερχόμενη εβδομάδα, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, με τίτλο «Ζούμε Αρμονικά ΜΑΖΙ, Σπάμε τη Σιωπή!».

Σε μια περίοδο στην οποία η εμφάνιση κρουσμάτων ενδοσχολικής βίας δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό, το Νομοσχέδιο «Ζούμε Αρμονικά ΜΑΖΙ, Σπάμε τη Σιωπή!» αποτελεί μια πολυεπίπεδη, οργανωμένη και εξειδικευμένη απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, εντός των εκπαιδευτικών δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Ειδικότερος σκοπός του είναι η πρόληψη, εκπαιδευτική προσέγγιση, αντιμετώπιση και προστασία παιδιών και εφήβων από κάθε μορφή βίας και σχολικού εκφοβισμού και η δημιουργία ασφαλών, ενταξιακών σχολικών και εκπαιδευτικών περιβαλλόντων, ικανών να προάγουν την αρμονική ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο όλων των μαθητών/τριών και εκπαιδευμένων. Το Νομοσχέδιο απευθύνεται σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, σε στελέχη εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς, σε μαθητές και σε γονείς.

Το νέο σχέδιο νόμου συμπληρώνει δράσεις του Υπουργείου Παιδείας σε αυτή την κατεύθυνση, όπως ο διπλασιασμός ψυχολόγων-κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, ο σύμβουλος σχολικής ζωής, σχετικές θεματικές στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και των νέων προγραμμάτων σπουδών και ενίσχυση υποστηρικτικών θεσμών όπως τα ΚΕΔΑΣΥ.

Η τρικαλινή Βουλευτής κατά την ανακοίνωση της τοποθέτησης της ως Κεντρικής Εισηγήτριας στο επίμαχο νομοσχέδιο δήλωσε: «Βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας. Στόχος μας, να ενισχύσουμε το σχολικό περιβάλλον, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να ανθίσουν, να αναπτυχθούν και να προοδεύσουν χωρίς φόβο, αρμονικά μαζί».

Ο ορισμός της Κατερίνας Παπακώστα ως κεντρικής εισηγήτριας επί ενός τόσο εμβληματικού νομοσχεδίου, σηματοδοτεί την κορυφαία αναγνώριση της κοινοβουλευτικής προσπάθειας, που καταβάλλει η Τρικαλινή Βουλευτής της ΝΔ, από την ημέρα, που εκλέχθηκε.

Διαβάστε επίσης