Κ. Παπακώστα στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών : «Επί τάπητος το ζήτημα των Παλιννοστούντων της Φαρκαδόνας και των Σεισμοπαθών του Νομού.»

Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, πραγματοποίησε η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, με σκοπό να θέσει μετ’ επιτάσεως στον Υπουργό, σημαντικά ζητήματα του Νομού.

Η Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό ευθύς εξ αρχής, το αίτημα των Παλιννοστούντων ομογενών της Φαρκαδόνας, που αφορά στην ολοκλήρωση και παράδοση των κατοικιών στους ενδιαφερομένους. Πιο συγκεκριμένα μάλιστα, αιτήθηκε την συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών και φθορών, από το πέρασμα του χρόνου.

Η κα. Παπακώστα επεσήμανε ακόμη, την βαρύτητα για την επίσπευση της υλοποίησης του χρόνιου αυτού αιτήματος, για τους ομογενείς και τις οικογένειές τους, που διαβιούν εκεί και χρήζουν μιας αξιοπρεπούς κατοικίας και συνοικίας, για την οποία η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με τους σεισμοπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας άλλα και του Νομού Τρικάλων, η κα. Παπακώστα έδωσε ενδελεχή ενημέρωση στον Υπουργό, για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία αποκατάστασης των κατοικιών και των αποζημιώσεων. Υπογράμμισε δε, πως είναι μεγάλη η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών αποκατάστασης των σεισμόπληκτων υποδομών (οικιών, κτιρίων, κτλ), ώστε να επανέλθουν οι κάτοικοι, πρωτίστως, στις κατοικίες τους.

Ο Υπουργός από πλευράς του, έχοντας δείξει και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα έντονο ενδιαφέρον για τον Νομό μας, ευχαρίστησε την Βουλευτή για την ενημέρωση σχετικά με όλα τα παραπάνω ζητήματα και δεσμεύτηκε, να παρακολουθεί στενά την πορεία των εν εξελίξει διαδικασιών από την ίδια την Βουλευτή και από τις τοπικές Αρχές, αλλά και να ενεργήσει πάραυτα, προς την υλοποίησή τους.

Διαβάστε επίσης