Συνάντηση Κατερίνας Παπακώστα – Παλιούρα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

Η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, υλοποίησε την δέσμευσή της να πραγματοποιήσει η ίδια συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να του θέσει αναλυτικά, τα σημεία στα οποία οι Εκπρόσωποι των Προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων, επεσήμαναν ανάγκη τροποποίησης επί του Νομοσχεδίου, αλλά και τα βασικά τους αιτήματα.

Η ανάγκη ύπαρξης ανεξάρτητης κάλπης για την εκλογή συμβούλων τοπικών κοινοτήτων, όπως επίσης και η εκλογή Προέδρου και τοπικών συμβούλων από την πρώτη Κυριακή, ανεξάρτητα από την εκλογή Δημάρχου.

Να διατηρηθεί ο όρος Πρόεδρος, αντί του προτεινόμενου όρου ‘’Εκπρόσωπος’’.

Ο απαιτούμενος αριθμός των κατοίκων για τον διαχωρισμό μεταξύ μονομελών και τριμελών συμβουλίων, να κατέλθει στους 300 κατοίκους.

Η μη κατάργηση των τοπικών συμβουλίων στις έδρες των Δήμων, με πληθυσμό μικρότερο των 100.000.

Και τέλος, να δοθεί ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποφασιστικές αρμοδιότητες και να ενισχυθεί μέσω νέων πόρων.

Ο Υπουργός, κ. Βορίδης, ενημέρωσε την κα. Παπακώστα, πως καθώς το Νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία, υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία θα διαφοροποιηθούν από την αρχική του μορφή και σαφώς κατά την διαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο θα συζητήσουν με όλους τους αρμόδιους φορείς, για τις εκάστοτε τροποποιήσεις στο θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης