Τα προβλήματα των τουριστικών γραφείων έφερε στη Βουλή η Κατερίνα Παπακώστα

Παρέμβαση της Βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα- Παλιούρα, με αναφορά που κατέθεσε προς την Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τα Τουριστικά Γραφεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον συγκεκριμένο κλάδο, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ψήφισμα του Συλλόγου, υπογραμμίζονται τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου εξαιτίας της απρόσμενης κάμψης της οικονομίας λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αλλά και των περιορισμών που θεσπίστηκαν για την δημόσια ασφάλεια. Τέλος, παρατίθενται τα αιτήματα του Συλλόγου προς διευθέτηση από τα αρμόδια Υπουργεία.

Πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, έχουν σημειώσει ιδιαίτερη μείωση της δουλειάς τους και κατά συνέπεια των εσόδων τους, ενώ τα έξοδα και οι εισφορές και οι πληρωμές προς τις τράπεζες, παραμένουν.Επιθυμούν λοιπόν, την ένταξη στα επιδοτούμενα προγράμματα από το Υπουργείο Τουρισμού, όπως προβλέπεται ήδη για τα ξενοδοχεία, την μείωση του ΦΠΑ στο 13% ή και περεταίρω για πακέτα, τουριστικές μεταφορές, μισθώσεις τουριστικών λεωφορείων. Όπως επίσης και την μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα Τουριστικά Λεωφορεία.

«Η πανδημία μας έφερε αντιμέτωπους με μία κρίση στην οικονομία, ακόμη και σε κλάδους που δεν παρουσίαζαν τόσο μεγάλη κάμψη στα έσοδά τους. Είμαστε όμως παρόντες και θα σταθούμε αρωγοί με ευήκοα ώτα, προκειμένου να βρούμε βιώσιμες λύσεις για τον κλάδο των Τουριστικών Γραφείων, όσο το δυνατόν συντομότερα. Θα επανεκκινήσουμε τον τουρισμό και κάθε πτυχή αυτού.» Δήλωσε η Βουλευτής.

Διαβάστε επίσης