Τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σουηδίας με την αντίστοιχη Ομάδα Φιλίας του Κοινοβουλίου της Σουηδίας

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σουηδίας, κυρία Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, και ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας, κ. Μιχάλης Κατρίνης, είχαν συνάντηση γνωριμίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με μέλη της αντίστοιχης Ομάδας του Σουηδικού Κοινοβουλίου, υπό τον Πρόεδρό της κ. Lars Μejern Larsson.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Στοκχόλμη, κ. Ανδρέας Φρυγανάς, ο Γραμματέας της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Αθήνα, κ. Skanberg, και εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας στη Σουηδία.

Η συζήτηση αφορούσε θέματα επικαιρότητας, όπως η διαχείριση της πανδημίας και τα οικονομικά πλήγματα που επέφερε, το μεταναστευτικό πρόβλημα και το βάρος που έχουν επωμιστεί οι δύο χώρες, η Ελλάδα ως χώρα πρώτης εισόδου και η Σουηδία ως τελικός προορισμός.

Αναφορικά με τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις εκφράστηκε ικανοποίηση για το ότι έχουν παραμείνει ανθεκτικές μέσα στην περίοδο της πανδημίας, ενώ συγχρόνως υπάρχει ευρύ πεδίο περαιτέρω ανάπτυξης. Τονίστηκε ιδιαιτέρως η αναγκαιότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και χάραξης κοινής πολιτικής όσον αφορά την ψηφιοποίηση, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι Έλληνες Βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στη σημασία που έχει για τη χώρα μας η ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας και προέτρεψαν τους Σουηδούς συναδέλφους τους να εμπιστευθούν τη χώρα μας ως ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Κλείνοντας ο κ. Μejern Larsson ενημέρωσε τους Έλληνες Βουλευτές για την επικείμενη διοργάνωση εκδηλώσεων στο Σουηδικό Κοινοβούλιο για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Διαβάστε επίσης