Κατάθεση Αναφοράς Κ. Παπακώστα για τη δρομολόγηση τεχνικών εργασιών προς αποκατάσταση της γέφυρας του Κλοκοτού.

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε η Βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, ύστερα από επιστολή που έλαβε από την Κοινότητα Κλοκοτού σχετικά με το αίτημα των κατοίκων που αφορά την ανάγκη δρομολόγησης των απαραίτητων διαδικασιών για την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας του Κλοκοτού, μετά τις ζημιές που υπέστη κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κλοκοτού, γίνεται αναφορά στο μέγεθος των ζημιών στην περιοχή και ειδικότερα στις τεχνικές υποδομές, όπως η γέφυρα του Κλοκοτού στο Νεοχωρίτη ποταμό, η οποία έχει καταστρεφεί ολοσχερώς. Μάλιστα τονίζεται πως η συγκεκριμένη γέφυρα εξυπηρετεί  κατοίκους και αγρότες της περιοχής αφού αποτελεί τον πιο άμεσο τρόπο μετάβασης προς τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής. Ενόψει δε και της επικείμενης έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου, η αποκατάσταση κρίνεται άμεση και επιτακτική.

Η Βουλευτής απευθύνοντας την αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς, ζητά την ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να αποκατασταθεί η γέφυρα καθώς και σχετικό χρονοδιάγραμμα, συμμεριζόμενη την αγωνία των κατοίκων της περιοχής.

Διαβάστε εδώ την Αναφορά.

 

Διαβάστε επίσης