Μόνο με λάσπη, δεν έχτισε ποτέ κανείς.

Συνήθεις ύποπτοι και μη, της τοπικής κοινωνίας των Τρικάλων, αρέσκονται στην αυτοπροβολή τους διαμέσου μίας αήθους, αναίτιας και αβάσιμης λασπολογίας, την οποία βαφτίζουν «πολιτική κριτική». Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς αφορμή και με μόνο στόχο να διεκδικήσουν συχνά τα 15’’ της δημοσιότητας που τους αναλογούν, εκμεταλλεύονται το έργο και την προσπάθεια ενός πολιτικού προσώπου, που με ήθος, αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης επιτελεί αδιάκοπα επί πέντε πλέον έτη, το καθήκον που ο τρικαλινός λαός με την ψήφο του, του ανέθεσε .

Και είναι τουλάχιστον θλιβερή, η έλλειψη στοιχειώδους ηθικής από μέρους τους, όταν ως πρόφαση για την εμπαθή επίθεσή τους, χρησιμοποιούν την δήθεν υπέρμετρη ευαισθησία τους απέναντι σε ένα τραγικό συμβάν, προσπαθώντας να πείσουν πως θρηνούν, αγωνιούν  και επιθυμούν πιο πολύ ακόμα κι απ’τα τραγικότερα πρόσωπα όλων, αυτά των συγγενών των θυμάτων, την δικαίωση των ψυχών που χάθηκαν στα Τέμπη.

Σε μία θεσμοθετημένη δημοκρατική διαδικασία, που βασίζεται σε αναγνωρισμένα ήθη και κανόνες, και έχει ως στόχο να διαλευκάνει τα αίτια ενός τραγικού δυστυχήματος, δεν χωρούν εκρήξεις τοξικότητας. Κανένας θεατής, που από την άνεση της πολυθρόνας του, παρακολουθεί το απαιτητικό έργο μίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η οποία δίνει λόγο σε όλες ανεξαιρέτως τις φωνές, προκειμένου να διερευνήσουν, να τοποθετηθούν και να φωτίσουν τις συνθήκες που προκάλεσαν τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας, δεν μπορεί να κατακρίνει, χωρίς κανένα μάλιστα έρεισμα και αφορμή, τον ρόλο που ο καθένας και η καθεμία από εμάς, ως εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, επιτελούμε από όποια θέση οριστεί να το πράξουμε. Κυρίως, όταν η κριτική που ασκεί εκφεύγει των αυστηρών πολιτικών ορίων,  και προσβάλει την προσωπικότητα και την υπόληψη μας.

Οποιαδήποτε ανήθικη επίθεση επιχειρείται για λόγους εμπάθειας, αντιπάθειας, πολιτικής ή άλλης σκοπιμότητας, και δη, σε βάρος όχι μόνο του ίδιου του πολιτικού προσώπου, αλλά και της οικογένειας αυτού, θεωρείται τουλάχιστον ανάρμοστη και χυδαία.

Γι’αυτό, όπως τοποθετήθηκα κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, απέναντι στα δημοσιεύματα που αφορούσαν τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Μαρκόπουλο και την οικογένεια του, έτσι και σήμερα, με αφορμή δημοσίευμα που επιτίθεται προσωπικά σε εμένα, τοποθετούμαι απέναντι σε οποιονδήποτε, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την θέση και το έργο που επιτελώ ως εκλεγμένη εκπρόσωπος του νομού Τρικάλων, αναλαμβάνοντας ποικίλες αρμοδιότητες και ρόλους εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θίγει το ήθος, την προσωπικότητα, την τιμή και την αξιοπρέπεια την δική μου ή των οικείων μου, ή αναπαράγει καθ’οιονδήποτε τρόπο συκοφαντικά δημοσιεύματα που με αφορούν.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής πίστης και θέλησης όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι σε όποια προσβολή ή επίθεση δέχτηκα επί προσωπικού, σεβόμενη τον εαυτό μου, την οικογένειά μου, αλλά και όλους όσοι με στήριξαν, πριν προβώ σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω σε κάθε κακοπροαίρετο που αρέσκεται στη λασπολογία, πως μόνο με τη λάσπη δεν έχτισε ποτέ κανείς.

Η απάντησή μου στο εξής θα είναι η μηδαμινή ανοχή και η παραπομπή των υπευθύνων στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, που τιμώ και υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε επίσης