Αντιπρόεδρος στην Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών, η Κατερίνα Παπακώστα.

Τη θέση της Αντιπροέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη, τον περασμένο Φεβρουάριο, ανέλαβε η Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων και έμπειρη νομικός, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία εκλέχθηκε σήμερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την εκλογή προεδρείου.

Η Βουλευτής, η οποία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετούς βουλευτικής της θητείας συμμετείχε ως Κεντρική Εισηγήτρια στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης των ΜΜΕ, ως Βασικό Μέλος στην Προανακριτική Επιτροπή σχετικά με την Υπόθεση Novartis, αλλά και στην Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων από τον Νίκο Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες, λαμβάνει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αξιοποιώντας την ιδιότητά της ως νομικού, της αναθέτει νέο ρόλο ευθύνης, και μάλιστα σε μία υπόθεση, ιδιαίτερης σημασίας για την περιφερειακή ενότητα στην οποία εκλέγεται.

Έχοντας δώσει ήδη το στίγμα της, κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση της πρότασης που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ολομέλεια την περασμένη εβδομάδα, η κ. Παπακώστα προσβλέπει «σε μία παραγωγική σύμπραξη προς διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα», αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, πως κανένα πόρισμα δεν θα είναι αρκετό για να ανακουφίσει τους συγγενείς των θυμάτων και να αντισταθμίσει τις ανθρώπινες απώλειες της τραγωδίας αυτής.

Υπό την προεδρεία του κ. Δημήτρη Μαρκόπουλου, Βουλευτή Β’ Πειραιά, και με εισηγητή τον κ. Θάνο Πλεύρη, Βουλευτή Α’ Αθηνών και νομικό, η Επιτροπή, τη σύσταση της οποίας αιτήθηκε το ΚΚΕ την προηγούμενη εβδομάδα,  εγκρίθηκε με 266 «ναι» από την Ολομέλεια και συγκροτήθηκε σε σώμα με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, αναλαμβάνει να διερευνήσει όλες τις πτυχές του δυστυχήματος, με την αρχική προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την υποβολή του πορίσματός της να ορίζεται σε ένα μήνα από τη συγκρότησή της.

 

 

 

Διαβάστε επίσης