Στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής: «Ετοιμότητα και υπεράνθρωπη προσπάθεια του Π.Σ μπροστά στην κλιματική αλλαγή»

Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αλέξιο Ράπανο, επισκέφτηκε σήμερα η Τρικαλινή Βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα, τον οποίο και συνεχάρη θερμά για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.  Ο Αντιστράτηγος ανέλαβε καθήκοντα  μόλις τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και αξιολογείται ως ένας από τους πλέον έμπειρους επιτελικούς αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η συζήτησή τους περιστράφηκε γύρω από την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, την κατάσταση του εξοπλισμού, την ετοιμότητα του σώματος, καθώς και για διάφορα ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν τα γενικότερα ζητήματα που,  παρά τις διαρκείς και σχεδιασμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης,  συνεχίζουν να απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και των ειδικών συνθηκών, που επιβαρύνουν και δοκιμάζουν διαρκώς το σώμα.

Από πλευράς του ο Αντιστράτηγος ενημέρωσε την Βουλευτή για την πρόοδο του φιλόδοξου κυβερνητικού προγράμματος ενίσχυσης της Πυροσβεστικής  με χρονικό ορίζοντα το 2025,  το οποίο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων εναέριων μέσων πυρόσβεσης  και ιδιαίτερα τον συνεχή εκσυγχρονισμό ελικοπτέρων και αεροπλάνων, την προμήθεια και ένταξη μη-επανδρωμένων μέσων (drones), καθώς και άλλες πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού του Σώματος.

Διαβάστε επίσης