Συνάντηση με τον Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Αλιβιζάτο.

Είχα την τιμή, με αφορμή κάποια παλιότερη ομιλία μου, να συναντήσω έναν από τους σημαντικότερους Καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου της χώρας μας. Οι συστάσεις είναι περιττές αλλά ας αναφέρουμε τα ακόλουθα. Ο Ομότιμος -πλέον- Καθηγητής κος Αλιβιζάτος αποτελεί εθνικό κεφάλαιο όχι μόνο για την νομική του κατάρτιση αλλά και για την ακαδημαϊκή και πνευματική του πορεία. Έχει διατελέσει Σύμβουλος ή Μέλος σε πολλές επιτροπές με σημαντική δράση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμβάλλοντας καίρια και σε βάθος χρόνου στον κοινωνικό και πολιτικό μας βίο.
Δραστηριοποιείται ακόμη και σε τομείς που δεν θα το περιμέναμε από ένα νομικό: χαρακτηριστική είναι η επιμέλεια της συλλογής κειμένων του Γιώργου Θεοτοκά «Στοχασμοί και σκέψεις: Πολιτικά Κείμενα 1925-1966» που είχε κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις της Εστίας. (Όσοι μπορείτε, διαβάστε το! ).
Η συζήτηση μαζί του ιδιαίτερα εποικοδομητική, ο χρόνος πάντα λίγος, όσες ώρες και αν αφιερώσουμε. Αναφερθήκαμε όχι μόνο σε τρέχοντα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα αλλά και σε πιο μακροχρόνια ζητήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης