Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Σεξουαλική Κακοποίηση & Εκμετάλλευση των παιδιών

03.11.2022 Ομιλίες

Στην συζήτηση επί του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Σεξουαλική Κακοποίηση & Εκμετάλλευση των παιδιών, τοποθετήθηκα στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, για ένα μείζον και ιδιαίτερα ευαίσθητο, κοινωνικό θέμα!
🔹Τα παιδιά, είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό μας κεφάλαιο…
Ένα κοινωνικό κεφάλαιο, που το παρόν Εθνικό Σχέδιο Δράσης επιχειρεί, για πρώτη φορά, με ένα αποφασιστικό συλλογικό βήμα, ώστε να διασφαλίσει με κάθε δυνατό τρόπο, την προστασία του.
Προχωράμε λοιπόν, στην κινητοποίηση όλων των θεσμικών και κοινωνικών δυνάμεων, για την εξάλειψη του φαινομένου και την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών.
📄Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο 12 Υπουργείων, υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλέγμα προστασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ειδεχθών φαινομένων παιδικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης !
🟠Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης στοχεύει με ένα πλέγμα πολιτικών, σε τρία επίπεδα:
1️⃣ Στη διευκόλυνση της καταγγελίας του εγκλήματος, για τον περιορισμό των δραστών και την έγκαιρη διάσωση των θυμάτων που συχνά υποφέρουν σιωπηλά επί χρόνια,
2️⃣ Στην μείωση των πραγματικών κρουσμάτων με αύξηση της διοικητικής και κοινωνικής επαγρύπνησης και
3️⃣ Στην αναπροσαρμογή των θεσμικών διαδικασιών ώστε να λειτουργούν υποστηρικτικά προς το παιδί-θύμα και την οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης