Παπακώστα: «Η Κυβέρνηση έμπρακτα κοντά στον αγρότη »

25.07.2021 Άρθρα

Σύμφωνα μετροπολογία που κατατέθηκε από τοΥΠΑΑΤ και ψηφίστηκε στην Βουλή, προβλέπεται η κάλυψη των ζημιών στις καλλιέργειες, που προκλήθηκαν από τους παγετούς της φετινής άνοιξης. Ακόμη, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, προβλέπεται η δυνατότητα καταβολής αποζημίωσης για έως το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε, καθώς και η προκαταβολή του 40% της ζημιάς, με απώτατο χρονικό όριο, μάλιστατην31η Οκτωβρίου 2021

Η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, είχε θέσει κατά την επίσκεψή της, τέλος του προηγούμενου μήνα και  αυτό το ζήτημα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, επισημαίνοντάς του την ανάγκη για αποζημίωση των κατεστραμμένων καλλιεργειών, όπως επίσης και για την άμεση καταβολή προκαταβολών στους παραγωγούς.

Η κα. Παπακώστα δήλωσε: «Η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά απέδειξε εμπράκτως την μέριμνά της προς τους παραγωγούς που επλήγησαν πολλάκις φέτος, από έντονα καιρικά φαινόμενα και είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται. Είναι εξαιρετικά σημαντικό επίσης, αφενός ότι αυξάνεται το όριο ανά δικαιούχο από 70.000 ευρώ σε ποσό μέχρι τις 140.000 ευρώ, για τα προϊόντα εκείνα που καλλιεργούνται σε δύο περιόδους εντός του ίδιου έτους (εαρινή και φθινοπωρινή) και αφετέρου ο τριπλασιασμός του ανωτέρω ποσού μετά από απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, για συγκεκριμένες ζημίες, μεταξύ των οποίων και ο παγετός.»

Διαβάστε επίσης