Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα η Κατερίνα Παπακώστα.

Σε συνέχεια των επισκέψεων και των επαφών που είχε η Βουλευτής κα. Παπακώστα με τους παραγωγούς του Δήμου Φαρκαδόνας, με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Μαράβα, καθώς και με τον Δήμαρχο Μετεώρων κ. Αλέκο, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, πραγματοποίησε συνάντηση, εχθές Παρασκευή, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα. 

Κατά την συνάντησή της, μετέφερε τα θέματα, τα οποία της έθεσαν και συγκεκριμένα:

Για τον Δήμο Φαρκαδόνας, την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της υπερκυτταρικής καταιγίδας, που έπληξε την περιοχή του Δήμου, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα οι παραγωγοί να αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς, όπως συνέβη με τις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό». Επίσης, έθεσε το θέμα της μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος στο πρώην ΕιρηνοδικείοΦαρκαδόνας και των απαραίτητων επισκευών, που απαιτούνται.

Για τον Δήμο Πύλης, την χρηματοδότησή τουγια την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι Υποδομές από τον «Ιανό», καθώς ακόμη, και την χρηματοδότηση για την βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας του Δήμου.

Αναφορικά με τον Δήμο Μετεώρων, όπου ζήτησε επισταμένως την οριοθέτηση νέων σεισμόπληκτων περιοχών πέραν της Δημοτικής Ενότητας Τυμφαίων και της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδέας, σύμφωνα πάντα και με τα έγγραφα, που της χορηγήθηκαν από τον Δ. Μετεώρων.

Καταλήγοντας, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε, ότι θα εξετάσει τα θέματα, που του έθεσε αναλυτικά η Βουλευτής και θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί της.Από πλευράς της, η κα. Παπακώστα την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, σε συνέχεια των ενεργειών της αναφορικά με τις αποζημιώσεις των παραγωγών του Δήμου Φαρκαδόνας.

Διαβάστε επίσης