Επίσκεψη Παπακώστα στις Δημόσιες Υπηρεσίες των Τρικάλων

Την Υποψήφια Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, υποδέχτηκαν οι επικεφαλής των τοπικών γραφείων της ΔΕΗ, ΔΕΥΑΤ, ΔΥΠΑ και Αστικού ΚΤΕΛ, για να συζητήσουν μαζί της τις ανάγκες των υπηρεσιών τους, αλλά και τις πολιτικές που περιλήφθηκαν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία.

«Η ενεργειακή κρίση δεν άφησε μεγάλα περιθώρια αντίδρασης στους καταναλωτές, που κλήθηκαν να επωμιστούν δυσανάλογα μεγέθη κόστους. Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά, ανέπτυξε άμεσα μηχανισμούς αντίδρασης, ανακουφίζοντας σημαντικά τα νοικοκυριά, απορροφώντας, μέσω της κρατικής επιδότησης τις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων», ανέφερε η κ. Παπακώστα, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στην «ψηφοθηρική» στάση της αντιπολίτευσης, η οποία «επιμένει να διαστρεβλώνει συστηματικά την αλήθεια με σκοπό να επηρεάσει την κοινή γνώμη, λίγο πριν τις εκλογές».

Κατά την επίσκεψή της στα γραφεία της Δ.Υ.Π.Α., η κ. Παπακώστα, ενημερώθηκε για τα ποσοστά συμμετοχής των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα, στα προγράμματα επιμόρφωσης, αλλά και για τα αποτελέσματα επαγγελματικής αποκατάστασης ανά τομέα εξειδίκευσης.  «Κλείνουμε την τετραετία αυτή, έχοντας επιτύχει τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας της τελευταίας 12ετίας, ενώ ο στόχος για την επόμενη περίοδο είναι, όχι μόνο να ρίξουμε το ποσοστό αυτό κάτω από το 10%, αλλά και να εξασφαλίσουμε καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για το εργατικό δυναμικό της χώρας μας».

Στη βάση ενός δίκαιου και κοινωνικού κράτους, κινήθηκε και η συζήτηση της κ. Παπακώστα με τους υπαλλήλους της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, οι οποίοι σε υπόμνημα που παρέδωσαν στην Υποψήφια Βουλευτή, διεκδικούν ίση μεταχείριση στη μεταφορά των επιβατών, ανάλογη αυτής που απολαμβάνουν οι επιβάτες της Πρωτεύουσας. Μειωμένο εισιτήριο, δωρεάν μετακινήσεις σε συνταξιούχους και ανέργους, επιδοτήσεις άγονων γραμμών, αλλά και ειδικών κατηγοριών επιβατών, βρίσκονται στη λίστα των αιτημάτων, μαζί με την διεκδίκηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια, αλλά και την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης των οχημάτων.

 

Διαβάστε επίσης