Η Κατερίνα Παπακώστα σε ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων .

Με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους Υφυπουργούς, κ.κ. Τσακλόγλου και Σπανάκη, συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, για μία συζήτηση εφ’όλης της ύλης αναφορικά με τις ανάγκες των πολιτών του Νομού.

Η Βουλευτής, διεκδικώντας την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση εφαρμογής των μέτρων που ανακοίνωσε δύο μέρες νωρίτερα το Υπουργείο, αναφορικά με την αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων, καθώς και την παράταση καταβολών, παρέθεσε στους Υπουργούς τα στοιχεία και τις προβλέψεις για τα εργασιακά ζητήματα του νομού.

«Οι επιπτώσεις της καταστροφής στο εργατικό δυναμικό και στις επιχειρήσεις δεν έχουν, δυστυχώς, τόσο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εφαρμογής. Οι ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν, θα πλήξουν σημαντικά το εισόδημα των πολιτών και θα έχουν, κατ’επέκταση αντίκτυπο και στις αγορές, μέσα στο επόμενους μήνες», ανέφερε η κ. Παπακώστα, τονίζοντας πως εκτός από τους αγροκτηνοτρόφους, οι οποίοι, αναμφίβολα, έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν ακόμα πολλές κατηγορίες επαγγελματιών που θα επηρεαστούν από τα αποτελέσματα της θεομηνίας.

Η κ. Παπακώστα, έκανε μάλιστα ειδική μνεία στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των εργατών γης και των δασεργατών, οι οποίοι μένουν εκτός της έκτακτης παροχής αναστολής εργασίας, την οποία λαμβάνουν οι εργαζόμενοι πληγεισών επιχειρήσεων. Ο Υπουργός, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε πως θα διερευνήσει, σε συνεργασία με την Δ.Υ.Π.Α., τα εναλλακτικά προγράμματα απασχόλησης, τα οποία δύνανται να απορροφήσουν το ανεκμετάλλευτο εργατικό δυναμικό, ούτως ώστε να δοθεί πρόσβαση σε νέα πηγή εισοδήματος στους πληγέντες.

Επιπλέον, και σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησής της με τον Διοικητή της Δ.Υ.Π.Α., κ. Πρωτοψάλτη, η Βουλευτής αιτήθηκε την παράταση της παροχής επιδομάτων ανεργίας, λαμβάνοντας υπ’όψιν την μείωση ζήτησης εργατικού δυναμικού που θα προκύψει λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος, διερευνάται επιπρόσθετα η άμεση απόδοση των συντάξεων σε όσους με ειδική διαδικασία προβούν σε ανάλογη αίτηση, ως πλημμυροπαθείς, ενώ, προς επίλυση του ζητήματος στέγασης των πληγέντων,  η κ. Παπακώστα ζήτησε να διερευνηθεί και η δυνατότητα αξιοποίησης των μη οριστικώς παραχωρημένων εργατικών κατοικιών του νομού.

 

Διαβάστε επίσης