Ένταξη των πλημμυροπαθών στον κοινωνικό τιμολόγιο, ζητά η κ. Παπακώστα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Στο γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Σεπτεμβρίου, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, για να συζητήσει τόσο τις τραγικές επιπτώσεις της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας, όσο και τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν προς διευκόλυνση των πληγέντων, αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και θωράκιση από μελλοντικές φυσικές καταστροφές.

Η κ. Παπακώστα ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που υπέβαλε από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, κ. Μιχαλάκη, αναφορικά με την ταχεία αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον οικισμό των Μεγάλων Καλυβίων.

Στη συνέχεια, έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της οικονομικής δυσφορίας που επικρατεί, ως αποτέλεσμα των ανεπανόρθωτων βλαβών που προκλήθηκαν και των ανυπολόγιστων ζημιών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ζητώντας του να εξετάσει άμεσα τον ενδεχόμενο άμεσης ένταξης όλων των πληγέντων στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Η άμεση αποκατάσταση των ζημιών των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, όσο και η, σε αμέσως επόμενο χρόνο, κατάρτιση σχεδίου εκσυγχρονισμού των αποχετευτικών και αποστραγγιστικών δικτύων, καθώς και η σύνταξη νέων κανονισμών μελέτης έργων αποχέτευσης όμβριων και αντιπλημμυρικής προστασίας, συζητήθηκαν εκτενώς με τον Υπουργό, ο οποίος, αργότερα με δήλωσή του, τόνισε, επιπρόσθετα την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων ή αναβάθμισης των παλαιών, υποδομών, με αυξημένο επίπεδο αντιπλημμυρικής ανθεκτικότητας. Στο πλαίσιο της συζήτησής τους, τέθηκε ακόμα και το ζήτημα της μέριμνας για τα κατεστραμμένα φωτοβολταϊκά συστήματα.

 

Διαβάστε επίσης