Ο κύβος ερρίφθη! Η Κατερίνα Παπακώστα πρώτη γυναίκα βουλευτής της Ν.Δ!

04.07.2019 Άρθρα

 

Ένα ενθουσιώδες ακροατήριο κατέκλυσε τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, το βράδυ της Τετάρτης, για να παρακολουθήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία της υποψήφιας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Παπακώστα. Με το γνωστό της σύνθημα “Μαζί Μπορούμε” να ακούγεται από τα μεγάφωνα που είχαν στηθεί στο πιο κεντρικό σημείο των Τρικάλων, η Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε την ψήφο των συμπολιτών της και ισχυρή εντολή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην αρχή της ομιλίας της η Κατερίνα Παπακώστα θέλησε να ανοίξει μια παρένθεση στέλνοντας μηνύματα με πολλούς… αποδέκτες. Τόνισε χαρακτηριστικά : Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους εκείνους οι οποίοι σε ανύποπτο χρόνο είχαν να πουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μόνο καλά λόγια για μένα, αλλά και να ευχαριστήσω όσους προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία μου. Με έκαναν να πεισμώσω τόσο πολύ, να εργαστώ σκληρά, ώστε να μην απογοητεύσω όσους διαχρονικά με πίστεψαν και αγωνίστηκαν μαζί μου. “Είναι υψίστη τιμή για έναν πολιτικό να απευθύνεται σε ένα τόσο σημαντικό ακροατήριο, είναι ύψιστη τιμή για μένα προσωπικά να απευθύνομαι σε σκεπτόμενους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου. Θα σας μιλήσω με λόγο λιγότερο πολιτικό, θα λεγα ανατρεπτικό. Σας ευχαριστώ για την προσέλευση σας Θα σας ανοίξω την καρδιά μου και την ψυχή μου! Θα σας μιλήσω για το όραμα μου για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες! 

Η Κατερίνα Παπακώστα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για το Μακεδονικό και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών που είναι η συγκρότηση ενός δυνατού και ισχυρού κράτους. Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσει ένα κράτος με ισχυρή ανάπτυξη που θα δώσει ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους ώστε να δημιουργήσουμε ένα ποιοτικότερο επίπεδο ζωής τόνισε εμφατικά η υποψήφια βουλευτής μέσα σε επευφημίες και παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους πολυάριθμους φίλους και υποστηρικτές της. Με ξέρετε από μικρό παιδί, έτσι και αλλιώς έχω μάθει να δίνω τις μάχες μου με όλο μου το είναι, χωρίς ημίμετρα, με θάρρος ψυχής, με κάθε κόστος, ξεπερνώντας τις περισσότερες φορές τα όρια μου και κάνοντας υπέρβαση εαυτού. Δεν σας κρύβω βέβαια ότι στην μέχρι τώρα ζωή μου πολλοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να με περιορίσουν, είμαι σίγουρη ότι αυτό έχει συμβεί στους περισσοτέρους από εσάς. Θυμάμαι ακόμη μεταξύ άλλων, όταν αποφάσισα για πρώτη φορά να πολιτευτώ, τη συμβουλή κάποιων πολιτικών παραγόντων του τόπου να μην το επιχειρήσω, καθώς πίστευαν ότι δεν πρόκειται ποτέ να έχω καμία τύχη. Σε αυτούς τους ανθρώπους και σε όσους άλλους είχαν ή συνεχίζουν να έχουν την ίδια άποψή θα αποδείξουμε μαζί το βράδυ της Κυριακής, πόσο λάθος εκτίμηση έκαναν!!! Θα αποδείξουμε φίλες και φίλοι ότι δεν χρειάζεται να προέρχεσαι από πολιτική οικογένεια για να εκλεγείς. Δεν χρειάζεται να έχεις πίσω από τις πλάτες σου μεγαλοεπιχειρηματίες και οικονομικά συμφέροντα. Δεν χρειάζεται να ελέγχεις μηχανισμούς, να απειλείς και να εκβιάζεις. Δεν χρειάζεται να δίνεις ψεύτικές υποσχέσεις, να κοροϊδεύεις και να υποτιμάς τον συνάνθρωπο σου, δεν χρειάζεται στην τελική να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο προκείμενου να πετύχεις τον στόχο σου. Θα αποδείξουμε μαζί το βράδυ της Κυριακής ότι μία γυναίκα που θα μπορούσε να είναι η δική σας κόρη, σύζυγος, εγγονή, φίλη μπορεί να εκλεγεί, αρκεί να διαθέτει τρία σημαντικά στοιχεία: Να είναι ικανή, να πιστεύει σε αρχές και άξιες και να απολαμβάνει του σεβασμού και της αγάπης σας. Αυτές οι εκλογές είναι οι σημαντικότερες όλων όσων έχω συμμετάσχει και δεν είναι λίγες ασφαλώς. Αυτές οι εκλογές είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες για το μέλλον αυτού του τόπου και αυτό γιατί σε αυτές τις εκλογές δεν θα συγκρουστούν μόνο διαφορετικές ιδεολογίες και πρακτικές, δεν θα συγκρουστούν μόνο κομματικά προγράμματα.

Σε αυτές τις εκλογές θα συγκρουστούν δυο διαφορετικοί κόσμοι σε αυτές τις εκλογές θα συγκρουστεί το φως με το σκοτάδι και εσείς φίλες και φίλοι μου θα πρέπει να αποφασίσετε με ποια πλευρά θα ταχθείτε. Θα πρέπει να αποφασίσετε εάν θα στηρίξετε τις δυνάμεις που θέλουν να μας κρατήσουν πίσω ή τις δυνάμεις που θέλουν να μας πάνε μπροστά. Θα πρέπει να αποφασίσετε εάν θα στηρίξετε την πρόοδο, τον πατριωτισμό και την επίλυση των προβλημάτων ή θα στηρίξετε την συντήρηση με ένα δήθεν αριστερό προσωπείο. Το γνωρίζω πολύ καλά, το γνωρίζετε και εσείς ότι ανήκουμε σε μία παράταξη η οποία αναμφισβήτητα έχει κάνει τα λάθη της και βεβαίως τα έχει πληρώσει. Είμαι σίγουρη ότι ανάμεσα σας βρίσκονται άνθρωποι απογοητευμένοι, δυσαρεστημένοι, πικραμένοι θα έλεγα από το κόμμα μας και την παράταξη μας, όμως κοιτάξτε να δείτε δεν είναι ώρα τώρα να λύσουμε τα εσωκομματικά μας. Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε την όποια πίκρα μας στην άκρη. Γιατί; Γιατί φίλοι μου μη σας ξεγελάει κάνεις, τα δύσκολα δεν πέρασαν. Τα δύσκολα βρίσκονται δυστυχώς μπροστά μας. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που αποφάσισα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στη δεδομένη πολιτική συγκυρία να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος, δέκα ακριβώς ολόκληρα χρονιά μετά, γιατί θα χρειαστεί σύντομα να υπάρξουν άνθρωποι, να υπάρξουν δυνάμεις, υγιείς δυνάμεις οι οποίες θα αποτελέσουν ανάχωμα για εσάς, άνθρωποι οι οποίοι θα βάλουν πάνω απ όλα το δικό σας καλό, το καλό της χώρας πάνω από οτιδήποτε άλλο. Σε αυτές τις εκλογές δεν διακυβεύεται μόνο το ύψος των συντάξεων, των μισθών, η ύπαρξη δουλειών και επιδομάτων. Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη μας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι την πατρίδα μας τα τελευταία 5 χρόνια την κυβερνά η παρέα του Μάξιμου που δυστυχώς απέδειξε ότι υπάρχει μόνο για το δικό της συμφέρον. Μία παρέα που εξευτέλισε τα πάντα! Εξευτέλισε την Βουλή, την δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, εξευτέλισε τον θεσμό της οικογένειας, την θρησκεία μας, την ίδια την πατρίδα μας.  Άνθρωποι οι οποίοι σε καιρό ειρήνης ξεπούλησαν χωρίς κανένα ηθικό δισταγμό την ιστορία μας, το όνομα της Μακεδονίας μας, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αύριο δεν θα ξεπουλήσουν την Θράκη μας, την Κύπρο μας, την Κρήτη μας;

Εσείς – εμείς έχουμε ευθύνη! Προερχόμαστε από έθνος ηρώων και αυτή την στιγμή το αίμα τους που έχει ποτίσει τα χώματα αυτού του τόπου βράζει. Είμαστε έθνος ηρώων και καταντήσαμε έθνος δούλων. Είμαστε ένα έθνος ανώτερο πνευματικά και καταντήσαμε ένα έθνος χειραγωγήσιμο. Εδώ σε αυτά τα χώματα που πατάμε σήμερα πριν 5000 χρόνια, εδώ στην αρχαία Τρίκκη που έζησε και περπάτησε ο Ασκληπιός, κατακτητές όπως οι Πέρσες, οι Ρωμαίοι, οι Γότθοι, οι Ούννοι, οι Σλάβοι, οι Βούλγαροι, οι Νορμανδοί, οι Καταλανοί, οι Φράγκοι και οι Οθωμανοί έχυσαν το αίμα των προγονών μας. Πρόγονοι μας οι οποίοι με τίμημα την ίδια τους τη ζωή υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας. Αυτές είναι οι ρίζες μας, τέτοιο αίμα κυλάει στις φλέβες μας. Αυτοί είμαστε! Αυτοί είσαστε! Όχι ηττημένοι άλλα νικητές!

Με ποιο δικαίωμα λοιπόν η κυβέρνηση του Σύριζα παρέδωσε αμαχητί αυτά για τα οποία οι προγονοί μας έχυσαν το αίμα τους; Με ποιο δικαίωμα διαγράφουν και ξαναγράφουν την ιστορία μας κατά τα συμφέροντα τους, με ποιο δικαίωμα πολεμούν την θρησκεία μας, το σημαντικότερο στήριγμα μας διαχρονικά σε όλες τις μάχες του έθνους, με ποιο δικαίωμα χτυπούν το θεσμό της οικογένειας, το πιο πολύτιμο θεμέλιο ημών, των παιδιών μας, της κοινωνίας μας, με ποιο δικαίωμα χτυπούν τους θεσμούς μας; Πρέπει να σκεφτούμε φίλες και φίλοι, πρέπει να σκεφτούμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά τι πραγματικά θέλουμε! Που πραγματικά θέλουμε να πορευτούμε και πως ως πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να σκεφτούμε τι πραγματικά είμαστε και τι πρεσβεύουμε, τι τοποθετούμε πάνω απ όλα. Το ξέρετε φίλες και φίλοι μου ότι εάν συνεχίσουμε έτσι δεν υπάρχει απολύτως καμία ελπίδα, καμία σωτήρια ούτε για εμάς ούτε για τα παιδιά μας. Αν συνεχίσουμε έτσι έχουμε τελειώσει ως έθνος, ως κράτος, ως ύπαρξη και το τέλος θα είναι οριστικό.

Αυτό το έθνος που κάποτε έγραφε ιστορία και οδηγούσε τις παγκόσμιες εξελίξεις, αυτό το έθνος σήμερα έχει προδοθεί από εχθρούς που βρίσκονται δυστυχώς εντός των τειχών. Αλλότριες δυνάμεις θέλουν να το τελειώσουν μία και καλή. Θέλουν να το εξαφανίσουν οριστικά. Άραγε γιατί… γιατί από όλον τον κόσμο την μικρή Ελλάδα μας;

Σκεφτείτε φίλες και φίλοι μήπως τελικά δεν είμαστε τόσο μικροί όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε, μήπως μας πολεμούν με τόσο μένος γιατί εμείς είμαστε το φως και αυτοί το σκοτάδι, μήπως γιατί εμείς είμαστε η ελπίδα και αυτοί δεν θέλουν να βλέπουν την ελπίδα στα μάτια σας αλλά τον φόβο και τον τρόμο, μήπως για αυτό μας θέλουν ταπεινωμένους, εξαθλιωμένους, τελειωμένους και εμείς τι θα κάνουμε για αυτό; Mε το χέρι στην καρδιά σας ρωτώ… θα το επιτρέψουμε αυτό; Ξέρετε από εμάς εξαρτάται, από όλους εσάς!

Από εμάς εξαρτάται εάν θα μείνουμε πίσω ή θα φύγουμε μπροστά, από εμάς εξαρτάται αν θα κάνουμε μία καινούργια αρχή και νομίζω πραγματικά πως δεν υπάρχει πια άλλη επιλογή.

Σε εμάς πέφτει το βαρύ φορτίο γιατί μόνο εμείς μπορούμε! Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη μας και ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κράτος όπου θα βασίζεται στην ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις. Λέμε τέλος λοιπόν στην υπερφορολόγηση και καθιερώνουμε κίνητρα για νέες επενδύσεις, με στόχο εκατοντάδες χιλιάδες νέες και καλά πληρωμένες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα για τους νέους, τους μερικά απασχολουμένους, τους μακροχρόνια άνεργους, αλλά και κάθε εργαζόμενο που αναζητά μία καλύτερη δουλειά. Άλλωστε μία οικονομία που αναπτύσσεται είναι μία οικονομία που εξασφαλίζει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους και εμείς θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής για κάθε Έλληνα και την οικογένεια του. Για να γυρίσει όμως η χώρα σελίδα με ισχυρή ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων. Το κράτος να προσφέρει ένα καλό επιχειρηματικό περιβάλλον και χαμηλή φορολογία και οι επιχειρήσεις να είναι συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις τους,να αμείβουν καλά τους εργαζομένους τους και να τους κάνουν συμμέτοχους στα κέρδη και την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Θέλουμε να αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Επί δεκαετίες το σπίτι ήταν για τους Έλληνες στόχος ζωής, βασικός τρόπος αποταμίευσης και η κληρονομιά που άφηναν στα παιδιά τους και η κατασκευή του ήταν βασικός κινητήριος μοχλός της οικονομίας που τροφοδοτούσε εκατοντάδες επαγγέλματα. Στόχος μας είναι με λιγότερους φόρους και ουσιαστικά κίνητρα να δώσουμε και πάλι αξία στην ακίνητη περιουσία των ελιών και ζωή σε έναν κρίσιμο κλάδο για την ανάπτυξη της χώρας. Οι νέες οικογένειες και οι εργαζόμενοι γονείς περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι νέοι έφυγαν και κάνουν τις οικογένειες τους στο εξωτερικό,ταυτόχρονα μειώνονται οι γεννήσεις, το δημογραφικό εξελίσσεται σε μεγάλη απειλή για την οικονομία, την κοινωνία, την ίδια την εθνική μας υπόσταση. Η στήριξη των νέων οικογενειών και των εργαζομένων γονέων είναι για εμάς απόλυτη προτεραιότητα.

Θέλουμε να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη, γιατί δεν νοείται η ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή και κοινωνική συνοχή, χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη. Θέλουμε μία ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες. Η ποιοτική δημοσία υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημοσίων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες.

Θέλουμε όλοι οι Έλληνες να νιώθουν ασφαλείς στα σπίτια και τις γειτονιές μας. Βάζουμε τέλος στα άβατα. Αναθεωρούμε ριζικά την πολιτική για το μεταναστευτικό, με προτεραιότητες την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ταχείες διαδικασίες χορήγησης ασύλου και την άμεση επιστροφή στις χώρες προέλευσης όσων δεν δικαιούνται άσυλο, ενώ όσοι παραμένουν στην χωρά μας θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Θέλουμε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια που προετοιμάζουν τα παιδιά μας για τον κόσμο του αύριο.Θα επενδύσουμε σε μία σύγχρονη αναβαθμισμένη δημόσια παιδεία, ώστε η Ελλάδα να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο και παράλληλα να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας σε τομείς αιχμής γύρω από την εκπαίδευση.

Θέλουμε και δεσμευόμαστε για ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό και φιλικό στον πολίτη, που προσέχει το χρήμα του φορολογούμενου και προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες. Ένα κράτος που στηρίζεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία, που θέτει στόχους και μετρά το αποτέλεσμα, ένα κράτος προπαντός φιλικό προς τον πολίτη, τον οποίο υπηρετεί και εξυπηρετεί.

Θέλουμε την αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας μας. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανό τον αγροδιατροφικό τομέα απέναντι σε τεράστιες δυσκολίες, όπως οι υψηλοί φόροι,η έλλειψη χρηματοδότησης,το υπερβολικό κόστος παραγωγής και η έλλειψη πρόσβασης στις διεθνείς αγορές. Τους στηρίζουμε ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων συνεργατικών σχημάτων και με πρόσθετη βοήθεια από το κράτος για υψηλότερη παραγωγικότητα και καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Θέλουμε τέλος να αποκτήσει η Ελλάδα ξανά φωνή και αξιοπιστία στην Ευρώπη και τον κόσμο. Όταν φτιάξουμε αυτό το κράτος να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους θα γυρίσουν πίσω για να το στηρίξουν, όταν φτιάξουμε αυτό το κράτος να είστε σίγουροι ότι θα πατήσουμε γερά στα πόδια μας και ο καθένας θα μπορεί να διεκδικεί και να παίρνει αυτό που δικαιούται και του αναλογεί.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να βγουν μπροστά υγιείς δυνάμεις, δυνάμεις οι οποίες έχουν την δύναμη ψυχής να τα βάλουν με κατεστημένες νοοτροπίες και να αναλάβουν το πολίτικο κόστος, δυνάμεις οι οποίες έχουν αποδείξει μέσα από την πορεία τους ότι ξέρουν να βάζουν το γενικότερο καλό πάνω από το προσωπικό, δυνάμεις οι οποίες έχουν μάθει να δίνουν αγώνες με οποιοδήποτε κόστος. Πρέπει να βγουν επιτέλους μπροστά άνθρωποι που έχουν αρχές, άξιες και πιστεύουν σε ιδεώδη. Πρέπει να εμπιστευτείτε και να στηρίξετε ανθρώπους πέρα από ιδεολογίες, πάνω από κόμματα που έχουν όραμα και δύναμη ψυχής για να παλέψουν για εσάς, να διεκδικήσουν όσα δικαιούστε και να μην λυγίσουν στην πρώτη δυσκολία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά, αρκεί να το πιστέψουμε! Η πίστη μπορεί να κάνει θαύματα,όπως αυτό το μικρο θαύμα που κάνατε εσείς σήμερα για εμένα με το να βρίσκεστε εδώ!

Φίλες και φίλοι τώρα είναι η ώρα! Τώρα είναι η ώρα να με εμπιστευθείτε περισσότερο από ποτέ! Τώρα είναι η ώρα να με εμπιστευθείτε περισσότεροι, τώρα είναι η ώρα να μου δώσετε τη δύναμη να παλέψω για εσάς μαζί με εσάς, τώρα είναι η ώρα να δικαιώσετε τους αγώνες που κάνω για πάνω από 20 χρόνια για την μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, για το καλό του τόπου. Τώρα είμαι έτοιμη περισσότερο από ποτέ και εσείς πρέπει να σταθείτε δίπλα μου γενναία! Πρέπει αυτή τη φορά να μην υποκύψετε σε πιέσεις, σε εκβιασμούς, σε απειλές, σε ψεύτικές υποσχέσεις. Πρέπει αυτή τη φορά να με δικαιώσετε και μαζί με εμένα να δικαιώσετε όλους αυτούς που στη ζωή τους δεν προσκύνησαν, δεν λύγισαν, στάθηκαν αξιοπρεπείς στο πέρασμα του χρόνου, δεν βολεύτηκαν, δεν πούλησαν τα ιδεώδη τους για το προσωπικό τους συμφέρον. Πρέπει να δικαιώσετε αυτούς που δεν άλλαξαν ρότα όταν είδαν το καράβι να βουλιάζει. Πρέπει να στηρίξετε αυτούς τους ανθρώπους που τους γνωρίζετε μία ζωή γιατί μεγαλώσατε μαζί, κάνατε παρέα, δουλέψατε μαζί, αγωνιστήκατε, γελάσατε, κλάψατε. Πρέπει να στηρίξετε ανθρώπους που ήταν μαζί σας, δίπλα σας μέχρι και σήμερα και στα εύκολα και στα δύσκολα και θα είναι και την επομένη ημέρα μαζί σας. Στηρίξτε ανθρώπους που είναι καθαροί, που έχουν ήθος, πιστεύουν σε άξιες και διαθέτουν παιδεία και ανθρωπιά. Στηρίξτε ανθρώπους ταπεινούς που εναντία στους καιρούς επιμένουν να πιστεύουν σε αξίες, όπως πως δεν είμαστε προς πώληση, που σέβονται τον συνάνθρωπο, που ξέρουν να βλέπουν πίσω από πτυχία και να αναδεικνύουν την ουσία, που δεν διαθέτουν έπαρση και αλαζονεία, που έχουν μάθει να σέβονται τον αδύναμο και να τον προστατεύουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.

Μαζί μπορούμε φίλες και φίλοι να τα καταφέρουμε.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή!

Μαζί θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο μία έξυπνη πόλη, αλλά μία πόλη πρωτίστως που αποτελείται από έξυπνους ανθρώπους. Μαζί θα αποδείξουμε ότι αυτήν την φορά δεν θα ισχύσει αυτό που έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής “για ποιον λαό μου μιλάτε, για αυτόν που το Σάββατο με βρίζει, την Κυριακή με ψηφίζει και την Δευτέρα Θέλει να κόψει το χέρι του που με ψήφισε;” Μαζί μπορούμε να αποδείξουμε σε κάποιους ανθρώπους ότι μπορεί στην αρχή να σε αγνοούν, μετά να σε κοροϊδεύουν, μετά να σε πολεμούν, στο τέλος εσύ είσαι αυτός όμως που νικάς! Αυτή τη Δευτέρα φίλες και φίλοι δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία. Κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερα, ότι δεν κατάλαβα τι διακυβεύεται γιατί εγώ το βροντοφώναξα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και εσείς φίλες και φίλοι μου την Κυριακή όταν θα βρεθείτε μόνοι σας στο παραβάν θα πρέπει πριν ψηφίσετε να σκεφτείτε. Να σκεφτείτε ότι η ψήφος σας δεν είναι απλά μία ψήφος, όπως τόσες άλλες, αλλά πως είναι μία σφαίρα. Μία σφαίρα που μπορεί να σκοτώσει το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας! Και εγώ έχω ήσυχη την συνείδηση μου ότι έκανα το χρέος μου απέναντι στον εαυτό μου, απέναντι σε εσάς, απέναντι στην πατρίδα μου!

Σειρά σας τώρα!

Διαβάστε επίσης