«Ναι» στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη – Το οφείλουμε στην μνήμη των συνανθρώπων μας.

Μία εκ των 16 στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στην χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια επί της προτάσεως που κατέθεσε το Κ.Κ.Ε. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών, ήταν και η Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα.

«Το τραγικό δυστύχημα ήρθε να δώσει ένα σκληρό ράπισμα, μια  σφοδρή  γροθιά τόσο στο υπογάστριο του πολιτικού συστήματος, όσο όμως  και  στη μαζική  ψυχολογία  για όλα αυτά,  που δεν μπορούν να είναι πια ανεκτά και αποδεκτά από καμία κοινωνία», δήλωσε, φανερά φορτισμένη, τονίζοντας, παράλληλα, πως η κυβέρνηση φρόντισε από την πρώτη στιγμή να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, «όπως  αρμόζει σε μια ηγεσία, που ξέρει να αντιλαμβάνεται , αλλά και να  συναισθάνεται το μέγεθος μιας τέτοιας  τραγωδίας».

Η Βουλευτής φρόντισε να καταστήσει σαφές το γεγονός ότι η πορεία του ελληνικού σιδηροδρόμου, καθώς και οι διαχρονικές παραλείψεις και παθογένειες που τον καθιστούν «τη μεγάλη πληγή στον κλάδο των μεταφορών», δεν αποτελούν προϊόν της παρούσας κυβέρνησης, αλλά θα έπρεπε να βαραίνουν την συνείδηση κάθε πολιτικού προσώπου που θήτευσε στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

«Οι εσωτερικές μετακινήσεις μεταξύ των βουλευτικών εδράνων, που προκλήθηκαν  συνεπεία των ιδεολογικών συγκλίσεων και αποκλίσεων, που προέκυψαν ανά τα χρόνια,  δεν επάγονται  και παραγραφή του προτέρου  έργου  ή της αδράνειας», δήλωσε εμφατικά, ξεκαθαρίζοντας πάντως, πως καμία βαρύγδουπη δήλωση, παράθεση ποσών, ποσοστών και δεδομένων, παρέμβαση ή απολογία, δεν είναι θα είναι ποτέ ικανή να αντισταθμίσει την απώλεια.

Τασσόμενη υπέρ της πρότασης της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε. για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, η κ. Παπακώστα, ανέφερε κλείνοντας πως είναι σκόπιμο το «ποτέ ξανά», να γίνει αφορμή για αλλαγές που θα μας απαλλάξουν από «μία Ελλάδα που μας εκθέτει και μας πληγώνει».

«Το οφείλουμε στη μνήμη της  Θώμης, της Χρύσας, της Αναστασίας από το Καστράκι Καλαμπάκας και των άλλων 54 συνανθρώπων μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους».

Βρείτε το βίντεο εδώ https://youtu.be/LWqyAcHjbcA

Διαβάστε επίσης