Έρχεται άμεσα πρόσθετη χρηματοδότηση στους Δήμους της Π.Ε. Τρικάλων για την αποκατάσταση έκτακτων αναγκών.

Τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Τριαντόπουλο επισκέφθηκε σήμερα η Βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, για να συζητήσει το ζήτημα της χρηματοδότησης προς τους τέσσερις δήμους της Π.Ε. Τρικάλων, για την αποκατάσταση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν μετά την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, έχει ήδη εγκρίνει συνολογική χρηματοδότηση ύψους 10.400.000€ για το σύνολο των δήμων της Π.Ε. Τρικάλων, ενώ ανάλογου ύψους χρηματοδότηση προβλέπεται να λάβει και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με την συνολική κρατική συνδρομή για τον νομό να ανέρχεται στα είκοσι (20) και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

Δεδομένων των αυξημένων αναγκών που πρόεκυψαν συνεπεία της πλημμύρας που εξάνλτησε τους δημοτικούς πόρους για έργα αποκατάστασης και συνδρομής στους πληγέντες του νομού, η Βουλευτής, σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο, κατέγραφε και προωθούσε τα δεδομένα, μεταφέροντας την ανάγκη επαναπροσδιορισμού και αύξησης της χρηματοδότησης, προς ανακούφιση των δημοτικών ταμείων, ούτως ώστε, οι έκτακτες δαπάνες που χρειάστηκε να γίνουν, να μην επιβαρύνουν τον ετήσιο προϋπολογισμό των δημοτικών αρχών.

Έτσι, κατά τη σημερινή συνάντησή της κ. Παπακώστα με τον Υφυπουργό, κ. Τριαντόπουλο, συναποφασίστηκε η άμεση αύξηση της έως τώρα εγκριθείσας χρηματοδότησης για τους Δήμους Τρικκαίων, Πύλης και Μετεώρων, η οποία δύναται να καλύψει τις πρόσθετες ανάγκες, ενώ παράλληλα, παραμένει ανοιχτή η επικοινωνία με τον Δήμο Φαρκαδόνας, ώστε να εξεταστεί κι εκεί το ύψος της απαιτούμενης χρηματοδότησης.

«Εκ μέρους του νομού Τρικάλων, ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό, κ. Τριαντόπουλο, αλλά και την κυβέρνηση στον σύνολό της, για την άμεση ανταπόκριση σε κάθε μας αίτημα. Είναι γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να χτίσουμε μία δυνατή σχέση και μία παραγωγική συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, αλλά και με τις τοπικές αρχές.  Το έργο της καταγραφής των αναγκών, της λεπτομερούς τεκμηρίωσης και της οικονομικής αξιολόγησης αυτών, είναι δυναμικό και απαιτεί την αγαστή συνεργασία, αλλά και την ευελιξία και την ταχύτητα, προκειμένου, να καταφέρουμε, να καλύψουμε εν συνόλω τις ανάγκες του νομού και των συμπολιτών μας και είναι πραγματικά σημαντική η συνδρομή όλων προς την επίτευξη αυτού του σκοπού», δήλωσε η Βουλευτής, στο τέλος της συνάντησης με τον Υφυπουργό.

Διαβάστε επίσης