Παρέμβαση Κ. Παπακώστα για την αποκατάσταση των δικτύων τηλεπικοινωνίας στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Πύλης.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απηύθυνε η Βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, προκειμένου να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με την αποκατάσταση των δικτύων τηλεπικοινωνίας στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Πύλης, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν επί τρεις μήνες χωρίς δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η Βουλευτής, οι κάτοικοι των οικισμών Βροντερού, Πετροχωρίου και Φιλύρας, αναφέρουν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών σταθερής τηλεφωνίας, και συχνές διακυμάνσεις στις συνδέσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα να μην καθίστατι εφικτή η επικοινωνία με συγγενείς ή και υπηρεσίες πρώτης και έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το γεγονός ότι η πλειονότητα των κατοίκων των προαναφερόμενων οικισμών είναι άτομα τρίτης ηλικίας με επαυξημένες ανάγκες, η Βουλευτής, ζητά μέσω της ερώτησής της, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των δικτύων και την εξασφάλιστη ανεμπόδιστης τηλεφωνικής  επικοινωνία με τους κατοίκους.

 Δείτε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης:

11.12.2023 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2228_ΥΠ.ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.pdf

 

Τρίκαλα, 11 Δεκεμβρίου 2023

 

ΠΡΟΣ:

  1. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

ΘΕΜΑ: Άμεση αποκατάσταση των δικτύων τηλεπικοινωνίας στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Πύλης, της Π.Ε. Τρικάλων.

 

Κύριε Υπουργέ,

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο νομός Τρικάλων επλήγει, όπως και ολόκληρη η θεσσαλική περιφέρεια, από την καταστροφική πλημμύρα «Daniel», προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημίες σε πολλούς εκ των οικισμών μας, δυσχεραίνοντας, έως και σήμερα, τρεις μήνες αργότερα, την καθημερινότητα των κατοίκων.

Ο Δήμος Πύλης, κατέγραψε σημαντικές ζημίες κυρίως ως προς το οδικό δίκτυο και τη διασύνδεση των ορεινών του οικισμών, εξαιτίας των εκτεταμένων κατολισθήσεων και των καταστροφών πολυάριθμων γεφυρών. Συνεπεία των ανωτέρω, οι κάτοικοι, υποχρεώνονται στη χρήση περιφερειακού δικτύου, ενώ η επικοινωνία τους με τα κέντρα πόλεων δεν είναι πλέον το ίδιο εύκολη.

Επιπλέον, οι κάτοικοι των οικισμών Βροντερού, Πετροχωρίου και Φιλύρας, αναφέρουν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών σταθερής τηλεφωνίας, και συχνές διακυμάνσεις στις συνδέσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Δεδομένου ότι στην πλειονότητά τους, οι κάτοικοι των ορεινών οικισμών είναι άτομα τρίτης ηλικίας, με αυξημένες ανάγκες, και, αφενός, είναι απαραίτητη η ανεμπόδιστη επικοινωνία με συγγενείς, αλλά και με υπηρεσίες έκτακτης και μη ανάγκης, αφετέρου, δε, η έλλειψη εξοικείωσής τους με την τεχνολογία, δεν επιτρέπει τη χρήση εναλλακτικών μέσων επικοινωνίας, καθίσταται, επιτακτική ανάγκη για άμεση επίλυση τεχνικών ζητημάτων που διασφαλίζουν, αν μη τι άλλο, την δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας τους με τρίτους.

Ως εκ τούτου ερωτάσθε:

Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την αποκατάσταση των δικτύων τηλεπικοινωνίας, προς διασφάλιση της ανεμπόδιστης επικοινωνίας των κατοίκων οικισμών του Δήμου Πύλης, οι οποίοι παραμένουν χωρίς τηλεφωνική σύνδεση, ή με σοβαρά τεχνικά ζητήματα έως και σήμερα, και κατ’επέκταση χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με συγγενείς, αλλά και με πάσης φύσεως υπηρεσίες έκτακτης ή μη ανάγκης;

 

Με εκτίμηση,

Η ερωτώσα Βουλευτής

Αικατερίνη Παπακώστα-Παλιούρα

Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Διαβάστε επίσης